Ναδάλ και Αλκαράθ θα παίξουν μαζί στο διπλό τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο διάσημος πολυνίκης τενίστας Ράφα Ναδάλ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε διπλό τένις μαζί με το νέο αστέρι του τένις Κάρλος Αλκαράθ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τη φανέλα της Ισπανίας.

Το Ολυμπιακό τουρνουά του τένις θα παιχτεί στο χωμάτινο γήπεδο στο Roland Garros – έδρα του Γαλλικού Όπεν – όπου ο 21χρονος Αλκαράθ ήταν νικητής την περασμένη εβδομάδα, εξασφαλίζοντας τον τρίτο του τίτλο Grand Slam.

Ο Ναδάλ, 38 ετών, είναι 22 φορές νικητής μεγάλων διοργανώσεων, με το ρεκόρ των 14 πρωταθλημάτων να προέρχεται από το Roland Garros.

Οι Αγώνες ξεκινούν στις 26 Ιουλίου με τα τουρνουά τένις να ξεκινούν μία ημέρα αργότερα.

“Ένα ζευγάρι, το οποίο νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν και ήλπιζαν, είναι ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Ραφαέλ Ναδάλ”, δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Νταβίντ Φερέρ.

“Ο Ράφα και ο Κάρλος θα παίξουν μαζί στο Παρίσι”.

Ο Ναδάλ κέρδισε για πρώτη φορά το χρυσό Ολυμπιακό εισιτήριο στο Πεκίνο το 2008, αλλά για τον Αλκαράθ θα είναι η πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμμετοχή του Ναδάλ στους Αγώνες ήταν αβέβαιη μετά από μια σειρά τραυματισμών φέτος, αλλά επέστρεψε στη δράση για τη «χωμάτινη» σεζόν τον Απρίλιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι πιθανό να είναι οι τελευταίοι του, με τον Ισπανό να σκέφτεται να αποσυρθεί αυτή τη σεζόν.