Νέα Υόρκη: Δέχτηκε  200.000 μετανάστες σε δύο χρόνια εξαιτίας των διαμαρτυριών του κυβερνήτη του Τέξας για την μεταναστευτική πολιτική

Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει δεχθεί περίπου 200.000 μετανάστες τα τελευταία δύο χρόνια, στους οποίους έχει παράσχει καταφύγιο και άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Έρικ Άνταμς.

Ο Άνταμς τόνισε ότι η Νέα Υόρκη δέχεται μετανάστες «περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη», από τότε που ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, άρχισε να στέλνει λεωφορεία με μετανάστες που μόλις είχαν περάσει τα σύνορα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταναστευτική πολιτική του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Από αυτό το σύνολο, πάνω από 65.000 εξακολουθούν να βρίσκονται στο σύστημα δημόσιων καταφυγίων, μια παραμονή που η διοίκηση του Adams έχει πλέον περιορίσει σε 30 ημέρες για άγαμους και 60 για οικογένειες με παιδιά.

Λόγω της ροής, που συνεχίζεται ακόμα – 1.200 έφτασαν την περασμένη εβδομάδα – η πόλη αναγκάστηκε να νοικιάσει ξενοδοχεία και να στήσει γιγάντιες σκηνές για μετανάστες. Η πόλη, η οποία καλείται να στεγάσει όποιον το ζητήσει με δικαστική απόφαση, τους παρέχει επίσης τρόφιμα, ιατρικές υπηρεσίες, εκπαίδευση για παιδιά και νομική βοήθεια για να υποβάλουν αίτηση για άσυλο και άδειες εργασίας.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν αυτή την Τρίτη, κατά την εβδομαδιαία συνάντηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων με τον Τύπο, όταν ξεκίνησε η αποστολή μεταναστών το 2022 (ημερομηνία που έφτασε και ο Άνταμς στο Γραφείο του Δημάρχου), βρίσκονταν 45.000 Νεοϋορκέζοι στα καταφύγια.

«Αυτή τη στιγμή στεγάζονται 120.000 άνθρωποι (υπολογίζοντας τους άστεγους συν τους μετανάστες). Αυτό τριπλασιάζει το σύστημα καταφυγίων μας σε δύο χρόνια, τόνισε η αντιδήμαρχος Sheena Wright.

Ενώ η Αντιδήμαρχος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Anne Williams-Isom, είπε ότι ελπίζει ότι με το εκτελεστικό διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Joe Biden, το οποίο περιορίζει την είσοδο των αιτούντων άσυλο πέρα ​​από τα σύνορα, η ροή στην πόλη θα αντανακλά μείωση.

«Γνωρίζαμε ότι ο Λευκός Οίκος μπορούσε να λάβει εκτελεστικά μέτρα και βλέπουμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν να κάνουν τίποτα στο Κογκρέσο και εμείς, οι πόλεις, χρειαζόμαστε βοήθεια», ανέφερε απαντώντας στις επίμονες απαιτήσεις για χρηματοδότηση των πόλεων που δέχονται μετανάστες που έχουν εγείρει, κυρίως με δημοκρατικές δημαρχίες.