Η Tenere 700, το εμβληματικό Adventure της Yamaha, είναι μια μοτοσικλέτα μεγάλων αποστάσεων που κατασκευάστηκε για τέλεια απόδοση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης στο χώμα και την άσφαλτο.

Κινείται από το δικύλινδρο υψηλόρροπο κινητήρα 690 κ.εκ. προδιαγραφών EU5, που συνδυάζεται με το ειδικά βελτιστοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων για ιδανική ισορροπία μεταξύ ισχύος και ελέγχου.

Το μικρών διαστάσεων σωληνωτό πλαίσιο και η λεπτή εξωτερική σχεδίαση προσφέρουν μέγιστη ευελιξία στην εκτός δρόμου οδήγηση, με τον αναβάτη όρθιο ή καθισμένο στη σέλα, ενώ η μεγάλης διαδρομής ανάρτηση και οι ακτινωτοί τροχοί δίνουν τη δυνατότητα οδήγησης με ασφάλεια σε κάθε τερέν.

Τώρα, η νέα και μειωμένη τιμή της Tenere 700 έχει οριστεί στα 10.900 ευρώ. Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Yamaha.


Περνώντας στην MT-09 Y-AMT, την τελευταία δεκαετία η MT-09 έχει παγιώσει τη θέση της ως μια εμβληματική naked μοτοσυκλέτα της Yamaha – και τώρα, περνάει σε μια εντελώς νέα διάσταση, με την παρουσίαση της ΜΤ-09 Y-AMT.

Πρόκειται για την έκδοση της ΜΤ-09 με τη μοναδική νέα τεχνολογία αυτόματου-σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων. Χάρη σε αυτήν είναι εξαιρετικά ακριβείς οι αλλαγές ταχυτήτων που γίνονται με σπορ, δυναμικό τρόπο μέσω του μοχλού που βρίσκεται στο χέρι (MT) ή μέσω του πλήρως αυτόματου κιβωτίου (AT).

Η αλλαγή σχέσεων μόνο με το χέρι, σε αντίθεση με τον συνδυασμό ποδιού και χεριού είναι πιο γρήγορη και απαιτεί λιγότερο χρόνο σκέψης, επιτρέποντας στον αναβάτη, να ανακαλύψει έναν εντελώς νέο τρόπο για να απολαμβάνει τη συναρπαστική απόδοση του κινητήρα CP3.

Η μετάδοση MT παρέχει πιο γρήγορες και πιο σαφείς αλλαγές ταχυτήτων με τις άκρες των δαχτύλων και χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, μέσω ενός διαισθητικού, απτικού διακόπτη see-saw, ο οποίος επιτρέπει την απελευθέρωση της πλήρους ισχύος και του συνόλου των σπορ δυνατοτήτων της MT-09.

Αυτή η επαναστατική εμπειρία αλλαγής ταχυτήτων σας επιτρέπει να εστιάζετε στο εξαιρετικό κράτημα, το φρενάρισμα και την συναρπαστική επιτάχυνση της MT-09. Με αυτή την ακόμα πιο έντονη εμπειρία οδήγησης, η σχέση του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα ανεβαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο απόλαυσης της σπορ οδήγησης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απλοποιήστε τις αλλαγές ταχυτήτων με τη μετάδοση AT, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρως αυτόματο κιβώτιο με δύο επιλογές που ταιριάζουν σε διαφορετικά σενάρια οδήγησης.

Η νέα τιμής της ΜΤ-09 Υ-ΑΜΤ έχει οριστεί από τη Yamaha στα 11.790 ευρώ, και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της.
[Δελτίο Τύπου]

Πηγή: Sport24.gr