Με ένα θερμό «ευχαριστώ» σε όσους τον στήριξαν, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε τις δηλώσεις του ως επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά τη μεγάλη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές. Εκατοντάδες υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου τον υποδέχθηκαν με κόρνες και συνθήματα όπως «Νάτος, νάτος ο Πρωθυπουργός» και «Νίκο γερά, να πέσει η Δεξιά».

Ο μεγάλος θριαμβευτής των εκλογών, που επικράτησε με ποσοστό 59,92% έναντι του 40,08% του Χάρη Δούκα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δύναμη και την ευθύνη να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό. «Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες νίκες θα έρθουν μόνο όταν είμαστε ενωμένοι», δήλωσε, καλώντας όλα τα στελέχη του κόμματος να συνταχθούν στην προσπάθεια για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη όλους τους συνυποψηφίους του, τονίζοντας ότι με τη στάση τους απέδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσκαλώντας όλα τα στελέχη και τους υποστηρικτές να προχωρήσουν ενωμένοι για τις επόμενες μεγάλες μάχες που έχει μπροστά του το κόμμα.

Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη των πολιτών και υπογράμμισε τη μεγάλη συμμετοχή που έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει δυναμικά. «Σήμερα, τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται στην παράταξή μας», ανέφερε, τονίζοντας ότι το κίνημα έχει χρέος να αναλάβει τις μεγάλες προκλήσεις για την πατρίδα και να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Υπογράμμισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και το εισόδημα των πολιτών.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βούλησή του να οδηγήσει το κόμμα σε νέες μεγάλες νίκες, αναφερόμενος στις επόμενες εθνικές εκλογές, και υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για να ανατραπεί η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας. «Σας υπόσχομαι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα και συνέπεια στο έργο που έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε επίσης ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική, καλώντας τους να συνταχθούν με το ΠΑΣΟΚ για μια νέα πορεία με πολιτικό ήθος και αξιοπιστία. «Για εμένα, η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει με πολιτική σοβαρότητα και προτάσεις για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Τα συγχαρητήρια

Την ίδια στιγμή, ο Χάρης Δούκας, ο οποίος έλαβε το 40,08% των ψήφων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Σε δηλώσεις του, ο κ. Δούκας επεσήμανε ότι ο αγώνας του ήταν καθαρός και έντιμος και πως το ισχυρό ρεύμα που δημιουργήθηκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να ενισχύεται. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, με ενότητα και τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει», ανέφερε ο κ. Δούκας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, επικοινώνησε επίσης με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του και εξέφρασε την επιθυμία να έχουν σύντομα συνάντηση. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, συνεχάρη και εκείνος τον κ. Ανδρουλάκη, ευχόμενος καλή δύναμη στο έργο του.

Σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Παύλος Γερουλάνος και ο Μιχάλης Κατρίνης, εξέφρασαν τη στήριξή τους στον νέο πρόεδρο. Ο κ. Κατρίνης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο».

Τέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών, καλώντας τον κ. Ανδρουλάκη να «διαβάσει» τη νέα ανθρωπογεωγραφία του εκλογικού σώματος του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι ούτε ο Ανδρουλάκης εκπροσωπεί πλήρως το 60% των ψηφοφόρων ούτε ο Δούκας το 40%, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενότητας και των πρώτων κινήσεων του προέδρου στον δρόμο για το συνέδριο του κόμματος.