Εφιαλτικό βράδυ για την Κορινθία όπου μεγάλη φωτιά μαίνεται από χθες το μεσημέρι από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου πριν λίγο βρέθηκαν δύο απανθρακωμένα πτώματα. Ανμένεται η ταυτοποίηση ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν απο χθες στις περιοχές Καλλιθέα και Πιτσά και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς σημεία όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσουν. Τελευταία φορά επικοινώνησαν χθες στις 21:30 έκτοτε τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Μάλιστα είχαν στείλει και βίντεο με τη φωτιά στο σημείο όπου βρίσκονταν. Οι επικοινωνίες ήτσν δύσκολες καθώς πολλές κεραίες τηλεφωνικής επικοινωνίας έχουν καεί.

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες εστάλη μήνυμα του 112 εκ νέου προς του κατοίκους του οικοσμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο.

Όπως μεταδίδει απο το Ξυλόκαστρο ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γιαπρακάς η έκταση που φλέγεται εκτιμάται στα 70 τχλμ. Οι καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους είναι καλύτερη καθώς οι ριπές των 7 μποφόρ τη νύχτα έχουν πεσει στα 4 μποφόρ.

Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Οι αρχές, μέσω του 112, συνεχίζουν να στέλνουν επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για την προστασία τους και την απομάκρυνση από τις επικίνδυνες περιοχές.

Επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα. Από αέρος χθες, επιχείρησαν 24 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 14 αεροσκάφη, 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για τον εναέριο συντονισμό τους και σήμερα αναμένεται να σηκωθούν πάλι με το το πρωτο φως.

Συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και 2 μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Έχουν καεί καλλιέργειες και στάβλοι.

Πηγή: ertnews.gr