Επί του παρόντος, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης της Σίτι, καθώς φέρεται να παίρνει 425.000 λίρες την εβδομάδα. Συγκριτικά, ο βασικός μισθός του Έρλινγκ Χάαλαντ ανέρχεται στις 375.000 λίρες την εβδομάδα, γεγονός που τον τοποθετεί ήδη μεταξύ των κορυφαίων του συλλόγου.

Ωστόσο, η δομή του συμβολαίου του Νορβηγού επιθετικού περιλαμβάνει μια σειρά από μπόνους που σχετίζονται με την απόδοση, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανεβάσουν τις εβδομαδιαίες αποδοχές του πάνω από τις 850.000 λίρες. Παρ’ όλα αυτά, η νέα συμφωνία θα μπορούσε να τον φέρει να κερδίζει 24 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ανά σεζόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca.

Οι φήμες έχουν συνδέσει τον Χάαλαντ με μια μετακίνηση στη Ρεάλ Μαδρίτης στο παρελθόν, αλλά η καλοκαιρινή απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ από τη “Βασίλισσα” επηρεάζει αυτό το ενδεχόμενο. Αν και μια συνεργασία Εμπαπέ-Χάαλαντ θα αποδεικνυόταν άκρως διασκεδαστική, ο Νορβηγός μπορεί να έχει στο στόχαστρό του το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ της Premier League, αν όντως υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Σίτι.

Ο προπονητής των “Πολιτών”, Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει ταχθεί υπέρ του Χάαλαντ από την άφιξή του στον σύλλογο. Κάθε φορά που ρωτήθηκε για τη θέση του Νορβηγού στο τακτικό του σύστημα, ο Καταλανός εξήρε σταθερά τις ικανότητες του Νορβηγού επιθετικού και ενίσχυσε τη σημασία του για την ομάδα.

Και αυτή η νέα συμφωνία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια σημαντική χειρονομία από τον σύλλογο, σηματοδοτώντας την εξάρτησή του από τον Χάαλαντ για μακροπρόθεσμη επιτυχία, ανεξάρτητα από το αν ο Γκουαρδιόλα θα παραμείνει στο τιμόνι μετά τη λήξη του συμβολαίου του το 2025.

Από τότε που εντάχθηκε στην Σίτι, ο Χάαλαντ έχει σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις. Σε μόλις δύο σεζόν, ο 24χρονος έχει πετύχει 97 γκολ σε 102 συμμετοχές, αποτελώντας έναν από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην πορεία, ενέπνευσε τον σύλλογο σε ένα ιστορικό τρεμπλ την πρώτη σεζόν και σε ένα ακόμη στέμμα της Premier League την επόμενη.//Λ.

Πηγή: ertsports.gr