Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος ξεσπά: “Λειτουργούμε σαν γίδια, εγώ θέλω να αφορά μόνο η δουλειά μου”

Στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4» κάθισε νωρίτερα σήμερα (4/6) ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχθηκαν τον γνωστό ηθοποιό, συνομιλώντας μαζί του για το επίπεδο της κοινωνίας αλλά και την ανάγκη των καλλιτεχνών να εξασφαλίσουν την αποδοχή από τον κόσμο.

«Δεν τα βρίσκουμε πάντα με τον εαυτό μας. Καλλιεργείται ο φόβος, η έκφραση. Όταν λειτουργούμε σαν γίδια, πρέπει λίγο να δούμε τι δεν πάει καλά. Κάτι δεν πάει καλά. Έχω καταλήξει ότι ζούμε σε μια κοινωνία που καλλιεργείται ο φόβος, το τι θα πει ο κόσμος», αναφέρει ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

«Βλέπεις ότι στη Γαλλία παραλύει όλο το κράτος, όταν συμβαίνει ένα τραγικό συμβάν. Μέσα στη ζωή σου να μην ξεχνάς ότι είσαι και ένας πολίτης. Στην αρχαιότητα δεν υπήρχε η λέξη «λαός» αλλά «πολίτης». Αυτό σημαίνει ότι έχεις δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η ιστορία πάει πίσω και δεν τη μελετάμε. Βλέπεις ανθρώπους που σε εκπροσωπούν και λες “δεν μπορείς”. Πάντα, όμως, υπήρχε ο αντίλογος και η Τέχνη ερχόταν να αφυπνίσει τον κόσμο τόσο ωραία», σχολιάζει ο ηθοποιός.

«Η αλήθεια είναι ότι έναν καλλιτέχνη τον νοιάζει η αποδοχή. Όχι μόνο η αποδοχή του κόσμου αλλά και από τον χώρο σου. Όταν καταφέρεις να μην σε νοιάζει η αποδοχή κανενός αλλά του ίδιου σου του εαυτού, πετάς αυτή τη βαριά πανοπλία», παραδέχεται ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

«Μετά τις «Μέλισσες», που υπήρξε αυτή η μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, η αποδοχή όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από σκηνοθέτες… Κάνεις τις επιλογές σου με γνώμονα αυτό που θες εσύ. Εγώ θέλω να αφορά μόνο η δουλειά μου. Είμαι στη φάση που θέλω να κάνω κωμωδία, επιθεώρηση και με ενδιαφέρει το γέλιο. Αλλιώς θα τρελαθώ αν σκεφτώ τι βιώνουμε», εξομολογείται στη συνέχεια ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.