Πρόγνωση καιρού: 40άρια στα ηπειρωτικά και μελτέμι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το ισχυρό μελτέμι που θα φτάνει και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο θα συνεχιστούν έως και το Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας, που θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, προβλέπεται να σημειωθούν στα ηπειρωτικά κυρίως δυτικά και βόρεια και πιο συγκεκριμένα κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, καθώς και στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι βόρειοι άνεμοι εκτός από το Αιγαίο θα είναι αρκετά ενισχυμένοι και σε περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, αυξάνοντας την επικινδυνότητα για πυρκαγιές. Την Κυριακή και τη Δευτέρα το μελτέμι ελαφρώς θα εξασθενήσει, με αποτέλεσμα να ανέβει λίγο η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ προβλέπεται να ενισχυθεί και η μεσημεριανή αστάθεια, με τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως κεντρικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί, θα φτάνουν τα 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι έως 6 με 7 μποφόρ, στο στενό Καφηρέα και τις βόρειες Κυκλάδες τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 34 με 37 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 και στα δυτικά έως 40 βαθμούς. Στα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται μακριά από ηπειρωτικές περιοχές καθώς και στη βόρεια Κρήτη λόγω του βοριά δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 33 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, θα φτάνουν τα 5 με 6 και στα ανατολικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 36 με 37 βαθμούς, στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι έως 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.