Καιρός: Διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες, μικρή εξασθένηση του μελτεμιού

Με υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καθώς θερμές αέριες μάζες θα εξακολουθήσουν να καλύπτουν τη χώρα μας. Παράλληλα το μελτέμι θα εξασθενήσει λίγο, γεγονός που θα βελτιώσει ελαφρώς τις συνθήκες σε σχέση με τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η πτώση της έντασης των βοριάδων, ωστόσο, θα οδηγήσει σε άνοδο της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές, όπως η Αττική, όπου μέχρι τώρα ο βοριάς συγκρατούσε τη θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα. Επίσης προβλέπεται να ενισχυθεί η αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας, με την εκδήλωση πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή και καταιγίδων κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 34 με 37 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, τοπικά στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, στις Κυκλάδες έως 32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τοπικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.