Πρόγνωση καιρού: Με 38άρια η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου

Υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να σημειωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, τοπικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου και της Κρήτης. Σταδιακή αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη, οπότε και θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, που την Παρασκευή στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 με 34 και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη έως 35 με 37 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά και νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά, ωστόσο στα ανατολικά θα ανέβει λίγο ακόμη και τοπικά θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου.