Ηλιοφάνεια, μελτέμι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή προβλέπονται για την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας περιμένουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, με 38άρια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου η θερμοκρασία προβλέπεται τοπικά να φτάσει τους 39 και πιθανώς 40 βαθμούς. Το μελτέμι θα διατηρηθεί ενισχυμένο στα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θα συγκρατήσει την άνοδο της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και πιθανώς λίγες βροχές στα βορειοανατολικά και το μεσημέρι – απόγευμα στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί, στα πελάγη έως 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. H θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, η θερμοκρασία έως 33 με 34 βαθμούς.