Καιρός: Έντονη η ζέστη και την Τετάρτη – Βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και τα νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Από την Πέμπτη έρχεται ισχυρός βοριάς που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές. Παράλληλα, θα απομακρυνθεί και η σκόνη από την ατμόσφαιρα. Το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα επικρατήσει καλοκαιρία με θερμοκρασίες 34 -35 βαθμούς. Στις αρχές της νέας εβδομάδας περιμένουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας στους 37 με 38 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με σκόνη στην ατμόσφαιρα και λίγες μπόρες από το μεσημέρι στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 35 βαθμούς, έως 37 με 38 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετές μπόρες στα ορεινά με λίγες νεφώσεις στα υπόλοιπα. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ, θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)