Πρόγνωση καιρού: Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη για τουλάχιστον 6 ημέρες

Ξεκινά μια πολυήμερη περίοδος ζέστης και σκόνης στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ενδεικτικά σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς. Τοπικά στα νότια και την Κρήτη δεν αποκλείεται να αγγίξουμε και τους 34 με 36 βαθμούς, συνοδεία νοτιάδων. Η σκόνη θα έχει έντονη και επίμονη παρουσία στην ατμόσφαιρα της χώρας, συμβάλλοντας στο αίσθημα δυσφορίας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια, και κυρίως σε Θεσσαλία, Μακεδονία και βορειο Αιγαίο. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ, ανατολικοί στο Αιγαίο έως 5. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει  στα δυτικά και τα νότια τους 29 βαθμούς, έως 23 με 25 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις με λίγες πιθανές βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε αραιές νεφώσεις με ελάχιστες τοπικές βροχές. Οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς στα δυτικά και τα νότια.