Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μελτέμια στο Αιγαίο και τοπικές μπόρες στα βουνά – Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία

Σήμερα Τρίτη και Τετάρτη ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ δεν θα λείψουν και τοπικές μπόρες στα βουνά στα κεντρικά και βόρεια σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα και θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά. Περισσότερη ζέστη αναμένεται στη δυτική Ελλάδα εκεί που δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού. Από την Παρασκευή το μελτέμι θα ενισχυθεί ξανά στο Αιγαίο οπωσδήποτε στα 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.
Πιο αναλυτικά την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός .

Το μεσημέρι απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν. Oι άνεμοι βόρειοι στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 με 38 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 με βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους θα πυκνώσουν, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς , η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς.