Πρόγνωση καιρού: Περιορίζεται η αστάθεια σήμερα – Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από το Σάββατο

Σήμερα Παρασκευή 31/5 περιορίζεται η αστάθεια του καιρού και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως σε ορεινές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες το μεσημέρι απόγευμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το Σάββατο και μετά τα σημαντικά του καιρού θα είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Περισσότερη ζέστη προβλέπεται έως τα μέσα της εβδομάδας. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα είναι στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα την Δευτέρα και την Τρίτη με το θερμόμετρο να φτάνει ενδεικτικά στην Αθήνα τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, προφανώς σε ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα σε περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 36 βαθμούς. Η πρώτη ζέστη είναι καθ’ οδόν, όμως αυτή δεν προδικάζει πως συνολικά θα είναι το καλοκαίρι φέτος.

Με τα τελευταία στοιχεία από την Πέμπτη και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα αρχίσει την κάθοδο. Όμως και το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα.