Πρόγνωση καιρού: Τοπικές βροχές και καταιγίδες πριν τον μίνι καύσωνα

Σήμερα σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Tην Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 32 με 34 βαθμούς για ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες. Πιο ζεστές ημέρες προβλέπονται το τριήμερο Τρίτης με Πέμπτης όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 35 – 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία από την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο των εκλογών όμως θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα είναι 28 και 26 βαθμοί αντίστοιχα. Στο νομό Θεσσαλονίκης σήμερα και αύριο πιθανόν να εκδηλωθεί κάποια πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα. Στην Αττική λίγα σύννεφα το μεσημέρι σήμερα, μικρή πιθανότητα να βρέξει αύριο για λίγο στα βόρεια του νομού.