Αν και το μελτέμι και σήμερα και αύριο στο Αιγαίο θα είναι ισχυρό, η ζέστη έχει έρθει να μείνει για ημέρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου και αύριο στο Αιγαίο οι βοριάδες θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, δροσίζοντας τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, εκεί το θερμόμετρο μόλις λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς. Την Παρασκευή και το Σάββατο εξασθενεί, μόνο στα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα φτάνει τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία και σήμερα και αύριο θα φτάνει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Από την Παρασκευή θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Ενώ το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα δεν αποκλείεται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά να σημειωθούν και θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι και όλη την νέα εβδομάδα με τα τελευταία στοιχεία ο υδράργυρος θα παραμείνει σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τα κανονικά. Για παράδειγμα στην Αττική το θερμόμετρο πολύ πιθανόν ούτε μέχρι τις 25 Ιουλίου δεν θα πέσει το μεσημέρι κάτω από τους 37 βαθμούς!