Kαιρός: Σήμερα η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας – Αποχωρεί η σκόνη

Και σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η μεταφορά σκόνης στον ουρανό της χώρας και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όμως θα είναι η τελευταία ημέρα με τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης. Ήδη από το βράδυ οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο που το πρωί φτάνουν και τα 6 μποφόρ, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη σταδιακά και πρώτα από τη δυτική Ελλάδα θα απομακρύνει την σκόνη από τον ουρανό.

Η Τρίτη θα είναι επίσης η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα νότια θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Από την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σχεδόν στα κανονικά επίπεδα.

Από πλευράς φαινομένων την Πέμπτη και την Παρασκευή στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Την Κυριακή όμως δεν αποκλείεται η αστάθεια, τυπική ανοιξιάτικη, να επιστρέψει και να δώσει φαινόμενα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.