Πρόγνωση καιρού: Τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες πριν τα 35αρια

Σήμερα λίγες τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και την Θεσσαλία σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπεται άστατος καιρός σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι απόγευμα. Tην Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Και από το Σαββατοκύριακο και μετά καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες όπου το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 34 – 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με πιο ζεστές ημέρες στα μέσα της εβδομάδας. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο των εκλογών όμως και πάλι θα είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη σήμερα θα είναι 28 και 26 βαθμοί αντίστοιχα. Στο νομό Θεσσαλονίκης πιο πιθανές ημέρες για πρόσκαιρη καταιγίδα η Τετάρτη και η Πέμπτη. Στο νομό Αττικής η Πέμπτη για τοπική καταιγίδα.