Πρόγνωση καιρού: Τοπικές καταιγίδες πριν τα 36άρια

Σήμερα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Tην Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά αναμένεται καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά. Περισσότερη ζέστη προβλέπεται έως τα μέσα της εβδομάδας. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 33 με 35 βαθμούς. Θα ανέβει λίγο ακόμα την Δευτέρα και την Τρίτη με το θερμόμετρο να φτάνει ενδεικτικά στην Αθήνα τους 35-36 βαθμούς.

Με τα τελευταία στοιχεία από την Πέμπτη και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα αρχίσει την κάθοδο. Όμως και το Σαββατοκύριακο των εκλογών η θερμοκρασία θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα, περίπου όπως το προσεχές σαββατοκύριακο.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα είναι 28 και 26 βαθμοί αντίστοιχα. Στο νομό Θεσσαλονίκης σήμερα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα σήμερα, με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα βόρεια του νομού.