Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και αναμένεται να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στις 20:00, όπου και θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Η συνεδρίαση συγκαλείται από τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, εν μέσω αντιδράσεων για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που αμφισβητεί την παραμονή του Κασσελάκη στην ηγεσία.

Ο Κασσελάκης, από το πρωί, έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη φάση της πολιτικής μάχης που αναμένεται να δοθεί εντός του κόμματος. Σημαντικές αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί από τους υποστηρικτές του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής «αντικαταστατική».

Ενδεικτικό της έντασης είναι το γεγονός ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενημερώθηκαν μόλις πέντε λεπτά πριν τις 17:30, με γραπτό μήνυμα, για να προσέλθουν στην Κουμουνδούρου, ενώ η συνεδρίαση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη σχεδιάζουν να θέσουν κεντρικά το θέμα της αμφισβήτησης της πρότασης μομφής στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Οκτωβρίου.