Ο μαέστρος Κρόος απείλησε ρεκόρ του Τσάβι, ο Νόιερ έπιασε τον Μπουφόν

Εντυπωσιακές επιδόσεις και ρεκόρ κατέγραψαν οι δύο θρύλοι του γερμανικού ποδοσφαίρου στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής απέναντι στην Ουγγαρία.

Το ξεκίνημα της Γερμανίας στο Euro 2024 είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πυροβολεί κατά ριπάς και κατόρθωσε να γίνει η δεύτερη ομάδα που σκοράρει επτά γκολ στους δύο πρώτες της αγώνες στη διοργάνωση, μετά την Ολλανδία το 2008.

Μπορεί οι νεαροί αστέρες της, Μουσιάλα και Βιρτζ (ιδιαίτερα ο πρώτος) να ξεχωρίζουν και να τραβούν τα βλέμματα μέχρι στιγμής, αλλά ταυτόχρονα οι δύο σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές της συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία.

Ο Τόνι Κρόος δίνει τις τελευταίες παραστάσεις του εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς όπως γνωρίζουμε, θα πει «αντίο» στο άθλημα μετά το πέρας του τουρνουά. Απέναντι στην Ουγγαρία, πραγματοποίησε μια εξαιρετική, συνηθισμένη για αυτόν εμφάνιση. Το παιχνίδι των Γερμανών περνούσε συνέχεια από τα πόδια του, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το ματς με 124 επιτυχημένες πάσες. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι η δεύτερη υψηλότερη στην ιστορία των EURO, πίσω μόνο από αυτήν του Τσάβι (127), στον αγώνα της Ισπανίας με την Ιρλανδία το 2012.

Κάτω από τα γκολπόστ, ο Μάνουελ Νόιερ έχει επιστρέψει κι αυτός για τα καλά στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής, ευρισκόμενος επίσης στη δύση της καριέρας του. Η συμμετοχή του κόντρα στους Ούγγρους ήταν η 17η σε EURO, και έτσι «έπιασε» τον Μπουφόν στην κορυφή της σχετικής λίστας όσον αφορά τους τερματοφύλακες. Πλέον είναι θέμα χρόνου να τον ξεπεράσει, με την πρόκριση της Γερμανίας στα νοκ-άουτ να είναι ήδη εξασφαλισμένη, και τους ηγέτες της να επιδιώκουν να την οδηγήσουν όσο ψηλότερα γίνεται.//ΑΦ.

Πηγή: ertsports.gr