Ο σκηνοθέτης του “Life as a Zucchini” Κλόντ Μπαρά θα τιμηθεί στο 77ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

O υποψήφιος για Όσκαρ Eλβετός δημιουργός κινουμένων σχεδίων Κλόντ Μπαρά (Claude Barras) θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με το βραβείο Locarno Kids Award, το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες που έχουν εμφυσήσει στις νεότερες γενιές την αγάπη για τον κινηματογράφο.

Σημειώνεται ότι η αγαπημένη stop-motion( τεχνική για πάγωμα εικόνας) ταινία του “Life as a Zucchini” για ένα αγόρι που ζει σε ανάδοχη οικογένεια, ταξίδεψε στις Κάννες το 2016 κλέβοντας τις εντυπώσεις ενώ ήταν η πρόταση της Ελβετίας για τα Όσκαρ.

Οκτώ χρόνια μετά επιστρέφει με τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο “Sauvages” εμπνευσμένη από τον Ελβετό ακτιβιστή Μπρούνο Μάνσερ (Bruno Manser). Ακολουθεί έναν ουρακοτάγκο που αγωνίζεται να σώσει τα δάση του Βόρνεο μαζί με τους φίλους του, με τις φωνές των Μπαμπέτ ντε Κόστερ (Babette de Coster), Μάρτιν Βερσέτ (Martin Verset), Laëtitia Dosch και Benoît Poelvoorde.

Μετά την πρεμιέρα της στις Κάννες νωρίτερα αυτό το μήνα, θα προβληθεί «στην πιο όμορφη κινηματογραφική αίθουσα κάτω από τα αστέρια», την Piazza Grande, στις 13 Αυγούστου με τον σκηνοθέτη να δίνει το παρών.

Σύμφωνα με το Variety, το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Αυγούστου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr