Ο Τραμπ και το πιο τρελό σενάριο για το Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια “Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα” που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην και επικρατέστερος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ασχολείται εντατικά με τα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες εβδομάδες.
Χθες υπήρξε μια ακόμα ημέρα στο πρόγραμμά του, η οποία περιλάμβανε crypto.

Συναντήθηκε με αρκετούς εξορύκτες (miners) στο Mar-a-Lago, σύμφωνα με τον Matthew Schultz, εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας εξόρυξης CleanSpark. Ο Τραμπ ανάφερε στους παρευρισκόμενους ότι αγαπά και κατανοεί το Bitcoin. Σαν παράδειγμα έφερε ότι γνωρίζει πως miners βοηθούν στη σταθεροποίηση του δικτύου παροχής ενέργειας, προσθέτοντας ότι θα μπορούν να υπολογίζουν σε αυτόν για να τους υπερασπιστεί στον Λευκό Οίκο.

Σαν πολλές αγάπες δεν έπιασαν τον Τραμπ ξαφνικά με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα; Έχει αγκαλιάσει τον κλάδο επειδή πιστεύει στην προοπτική του; Τα θεωρεί ως μια καινοτομία της οποίας η δυναμική μπορεί να προσθέσει αξία στην αμερικανική οικονομία; Μήπως οι λόγοι είναι καθαρά ψηφοθηρικοί;

Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Σήμερα όμως θα αναφερθούμε σε ένα ακόμα. Το πιο τρελό από όλα. Το ενδεχόμενο να μείνει ο Τραμπ στην ιστορία επειδή θα έχει επιτύχει το πιο συναρπαστικό επενδυτικό κόλπο όλων των εποχών. Ένα σενάριο το οποίο αν πραγματοποιηθεί, θα οδηγήσει την αξία του Bitcoin πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια το ένα, αναδιαμορφώνοντας ριζικά την παγκόσμια οικονομία, προκαλώντας έναν παγκόσμιο οικονομικό μετασχηματισμό.

Ποιο θα είναι αυτό;

Φανταστείτε τον Ντόναλντ Τραμπ να μετατρέψει ένα σημαντικό μέρος του πλούτου του σε Bitcoin. Να δανειστεί βάζοντας ως εγγυήσεις τα ακίνητα που του ανήκουν -μια τακτική που χρησιμοποιεί συχνά- για να αγοράσει Bitcoin. Στη συνέχεια να δημοσιοποιήσει τη διεύθυνση όπου βρίσκονται τα νομίσματά του, ακριβώς πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Τι θα συνέβαινε μετά από αυτή την κίνηση; Αν κερδίσει τις εκλογές, οι επιπτώσεις θα είναι πρωτοφανείς. Μετατρέποντας τα περιουσιακά του στοιχεία σε Bitcoin, ο Τραμπ δεν θα έχει λάβει απλώς μια προσωπική οικονομική απόφαση, αλλά θα σηματοδοτήσει μια τεκτονική αλλαγή στη διαχείριση του πλούτου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με ποιο τρόπο; Αμέσως μετά την εκλογή του θα φροντίσει να καταθέσει ευνοϊκούς νόμους για το Bitcoin (κάτι που έτσι και αλλιώς έχει υποσχεθεί). Συνεπώς αυτή η πράξη θα παρέσυρε την οικονομική ελίτ να ακολουθούν το παράδειγμά του. Τους δισεκατομμυριούχους, τα hedge funds, ακόμα και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν είναι και λίγο να έχει δώσει τέτοια ψήφο εμπιστοσύνης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτό θα παγίωνε το Bitcoin ως αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης αξίας, επαναπροσδιορίζοντας την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων και των επενδύσεων σε μαζική κλίμακα.

Αποτέλεσμα; Την εκτίναξη της τιμής του και φυσικά της προσωπικής περιουσίας του Τραμπ!

Μην ξεχνάμε πως ο Τραμπ έχει… γλυκαθεί από τα κέρδη που απόφερε η έκδοση της συλλογής από NFTs που είχε εκδώσει τον Δεκέμβρη του 2022.

Ας ενισχύσουμε αυτή τη θεωρία με μια ακόμα πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας, που θέλει τον Τραμπ να το έχει κάνει ήδη. Τι εννοούμε; Υπάρχει ένας λογαριασμός που από τις 14 Φεβρουαρίου διοχέτευε σχεδόν καθημερινά και για καιρό 100 Bitcoin σε επαναλαμβανόμενο ρυθμό. Για αυτό και τον έχουν αποκαλέσει «Mr 100». Ο Mr 100 έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 65.000 Bitcoin, αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Πρόκειται για τη 12η μεγαλύτερη «φάλαινα» του Bitcoin.

Ενώ είχε σταματήσει η ροή κεφαλαίων προς τον λογαριασμό μετά το halving, αυτή την εβδομάδα ο Mr 100 ξαναχτύπησε. Μετέφερε άλλα 4.100 νομίσματα στον πρόσφατο πάτο των 59.100 δολαρίων!

Η ταυτότητα του μυστηριώδους Mr 100 δεν είναι γνωστή. Ο Edward Snowden ισχυρίζεται πως θα αποκαλυφθεί σύντομα πως μια εθνική κυβέρνηση αγοράζει μυστικά Bitcoin.

Μήπως τελικά δεν είναι κράτος αλλά κυβερνητικός αξιωματούχος; Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα θεωρία συνωμοσίας, η οποία ναι μεν είναι απίθανο να γίνει πραγματικότητα, αλλά ποιος μπορεί να το αποκλείσει με σιγουριά στον τρελό κόσμο που ζούμε; 

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η 3η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Με περισσότερες σελίδες και ενημερωμένο με τις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

Πηγή: euro2day.gr