OENΓΕ και ΕΙΝΑΠ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τα παιδιατρικά νοσοκομεία με παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 3 Ιουνίου

Το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των γιατρών στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», αλλά και η προσφυγή της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, είναι το πλαίσιο πάνω στο οποίο εξελίσσεται άλλη μία κινητοποίηση από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Συγκεκριμένα η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων χτυπάει κόκκινο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα τμήματα έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα.

Όπως φάνηκε και στην πρόσφατη συνέλευση που καλέστηκε για την Τρίτη 28/05 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα (χειρουργείο, ΠΜΕΝ, παιδιατρικές κλινικές , χειρουργικές ειδικότητες κτλ) είμαστε  στα όρια της εξουθένωσης και διεκδικούμε το αυτονόητο. Άμεσες προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού για να μπορούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου παιδιατρική περίθαλψη για όλους τους ασθενείς!

• Διεκδικούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες , να προσληφθεί άμεσα όλο το προσωπικό που χρειάζεται για να ανοίξουν και οι 8 χειρουργικές αίθουσες (αναισθησιολόγοι , νοσηλευτές τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου) και να λειτουργήσει η μονάδα ημερήσια νοσηλείας (ΜΗΝ). Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να χειρουργηθούν τα σχεδόν 3000 παιδιά που περιμένουν στη λίστα της ντροπή , να χειρουργηθούν άμεσα τα νεογνά και τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που περιμένουν.

• Διεκδικούμε εδώ και τώρα να λειτουργεί ανεμπόδιστα η ΠΜΕΝ που διαθέτει 10 από τα 55 πανελλαδικά κρεβάτια εντατικής θεραπείας παίδω , με προσλήψεις άμεσα όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού .

• Διεκδικούμε να στελεχωθούν άμεσα τμήματα του νοσοκομείου που αποτελούν κέντρα αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο και χρόνια τώρα από κυβερνήσεις οδηγούνται στην υποβάθμιση και το κλείσιμο η γίνονται βορά στους ιδιώτες όπως έγινε με το παιδοογκολογικό.

• Άμεσα τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των μικρών ασθενών με αποκατάσταση των νέων τμημάτων πυρηνικής ιατρικής και petscanκαι προκήρυξη όλων των κενών θέσεων σε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές για τα τμήματα αυτά.

• Να κηρυχθεί η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα ανεξάρτητο και αυτόνομο τμήμα με προκήρυξη όλων των κενών θέσεων σε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι εργαζόμενοι δε μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα , μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παλεύουμε πλάι στους γονείς , πλάι στους υπόλοιπους εργαζόμενους για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους».

Η ΟΕΝΓΕ

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη στελέχωση των Παιδιατρικών νοσοκομείων και την αποφασιστική ενίσχυσή τους με όλα τα μέσα, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων μικρών ασθενών απολύτως δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους που στενάζουν καθημερινά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του λεκανοπεδίου να συμμετέχουν μαζικά στην παναττική στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ 8:00 π.μ. με 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3/6 και στη συγκέντρωση στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στις 11:00 π.μ.».