Οι Άγγλοι για την επιβεβαίωση, οι Σλοβένοι για την πρόκριση

Στο «RheinEnergieStadion» της Κολωνίας (22:00, ΕΡΤ1), η Αγγλία, μετά από μία όχι και τόσο… πειστική «εκκίνηση» στους πρώτους δύο αγώνες της στον 3ο όμιλο με τη Σερβία και τη Δανία, θα αντιμετωπίσει την τρομερά αξιόμαχη κι αξιόπιστη Σλοβενία, ψάχνοντας τη δεύτερη νίκη της στη φάση των ομίλων που θα τη φέρει στην πρώτη θέση.

Οι Σλοβένοι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο ματς με τους Σέρβους, για να εξασφαλίσουν κατά 99% την πρόκρισή τους στα νοκ-άουτ, δεχόμενοι το γκολ της ισοφάρισης απ’ τον Γιόβιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, και θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στα «τρία λιοντάρια» για να έχουν ελπίδες.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εξακολουθεί να προβληματίζεται για το πώς θα πάρει περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο απ’ τους Μπέλινγχαμ και Φόντεν, οι οποίοι δείχνουν να… τρακάρουν ο ένας πάνω στο παιχνίδι του άλλου, ενώ την ίδια ώρα έχει δεχθεί σκληρή κριτική για το γεγονός πως εξακολουθεί να έχει παραγκωνισμένο τον Πάλμερ, μετά από μία τρομερή σεζόν που έκανε με τη φανέλα της Τσέλσι.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι επιδόσεις μας πρέπει να βελτιωθούν, αλλά, όσον αφορά τους βαθμούς και τους στόχους, βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση με το τελευταίο EURO και είμαστε άνετα με αυτό. Χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη δομική πειθαρχία στις τοποθετήσεις μας, λίγη περισσότερη ψυχραιμία όταν βρισκόμαστε σε στιγμές μετάβασης και λίγη περισσότερη πίστη στην ποιότητα που έχουμε. Η Σλοβενία έχει ορισμένους πολύ καλούς παίκτες και είναι πολύ επικίνδυνη στην επίθεσή της» τόνισε ο Σάουθγκεϊτ.

Απ’ την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σλοβένων, Ματίας Κεκ, πρόσθεσε: «Γνωρίζαμε ότι η Σερβία ήταν επικίνδυνη από στημένες φάσεις. Ίσως χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τέλος, αλλά είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και για την απίστευτη καρδιά τους. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και στρέφουμε τις σκέψεις μας στην Αγγλία. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να προετοιμαστούμε. Οι Άγγλοι είναι ξεκάθαρα φαβορί, αλλά το ίδιο ήταν και οι Δανοί και οι Σέρβοι».

Ο τεχνικός της Αγγλίας δεν υπολογίζει για άλλο ένα ματς τον τραυματία Λουκ Σο, ενώ, απ’ την στιγμή που δεν του… βγήκε το «πείραμα» με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στα χαφ, πιθανότατα θα δώσει φανέλα βασικού στον Γκάλαχερ.

Απ’ την άλλη πλευρά, ο Σέσκο ξεπέρασε τις μικροενοχλήσεις που ένιωθε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Έλσνικ. Στο όριο καρτών για την Αγγλία είναι ο Γκάλαχερ και για τη Σλοβενία οι Τσέλαρ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς και Βιπότνικ.

Πηγή: ertsports.gr