Οι επενδύσεις για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

Η ABB άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο 20 εκατομμυρίων ευρώ στο Έβεργκεμ, κοντά στη Γάνδη του Βελγίου, όπου πραγματοποιούνται διεργασίες χύτευσης με έγχυση, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες λύσεις ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη. Η σύγχρονη μονάδα έχει χτιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις πιο πρόσφατες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης.

Η εν λόγω μονάδα αντικαθιστά μια υπάρχουσα εγκατάσταση, που εντάχθηκε στον όμιλο της ABB ως μέρος της εξαγοράς της GE Industrial Solutions το 2018. Στον συγκεκριμένο χώρο θα παράγονται πίνακες διανομής ισχύος, οι οποίοι θα περιέχουν στο εσωτερικό τους ηλεκτρολογικό εξοπλισμό διανομής ηλεκτρικού ρεύματος όπως διακόπτες ισχύος, ασφάλειες, διακόπτες και μετρητές.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς των πινάκων που προορίζονται για ηλεκτρολογικό εξοπλισμό προβλέπεται να αυξηθεί από 7,42 δις δολάρια το 2024 σε 13,15 δις δολάρια έως το 2032 λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για νέα κτίρια, του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων κτιρίων με πιο αποτελεσματικά και αξιόπιστα ηλεκτρικά συστήματα και της εξέλιξης στον τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νέο εργοστάσιο στο Έβεργκεμ αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Mission to Zero της ABB για τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) στις εγκαταστάσεις της ABB, ενώ βοηθά τους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές GHG, παρέχοντας έναν οδηγό απανθρακοποίησης, τον οποίο μπορούν να εφαρμόσουν.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές CO2e κατά περισσότερους από 6.700 τόνους και την κατανάλωση ενέργειας περισσότερο από 9.400 MWh ετησίως σε σύγκριση με το 2019 και την προηγούμενη εγκατάσταση. Τα μέτρα αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση του ενεργειακού κόστους κατά περίπου 2,5 εκατ.€ ετησίως.

Εξοπλισμένο με ενεργειακά αποδοτικά μηχανήματα, αναμένεται ότι το 10% της ενέργειας που χρειάζεται το εργοστάσιο για τη λειτουργία του θα παράγεται από 1.330 ηλιακούς συλλέκτες στον τελευταίο όροφο, ενώ το υπόλοιπο θα προέρχεται από πιστοποιημένες προμήθειες πράσινης ενέργειας. Ο φωτισμός LED, οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV), οι αντλίες θερμότητας, τα κυκλώματα νερού ψύξης και μια νέα μονάδα εξαερισμού συμβάλλουν επίσης στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών άνθρακα.

Πηγή: Sport24.gr