Οι πιο ευέλικτοι μπασκετμπολίστες των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Ήξερες ότι το μπασκετικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων θα ξεκινήσει φέτος σε… ποδοσφαιρικό γήπεδο; Και όμως, οι Γάλλοι αποφάσισαν να κινηθούν με ευελιξία, οπότε η πρώτη φάση θα διεξαχθεί στη Λίλ και συγκεκριμένα στο Πιέρ Μορουά, την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης. Εκεί που είχε γίνει και ο τελικός του EuroBasket 2015 ανάμεσα στην Ισπανία και τη Λιθουανία!

Τρελό, αλλά αληθινό. Ακολούθως, στο Παρίσι θα διεξαχθεί η τελική φάση, οι προημιτελικοί δηλαδή, οι ημιτελικοί, ο τελικός και το ματς για το χάλκινο μετάλλιο.

Οι διοργανωτές περιμένουν 12 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων. Μικρό τουρνουά, το οποίο θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Αυγούστου. Γρήγορο τουρνουά, αλλά με “συμπυκνωμένο” ταλέντο και με παίκτες που θα μας αφήσουν άναυδους με το ταλέντο και με την απόδοσή τους.

Ποιους πρέπει να παρακολουθήσετε; Οι πραγματικά λαμπεροί, οι πραγματικά ευέλικτοι, είναι οι εξής:

O εξωγήινος από τη Γαλλία. Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά. Το θηρίο των 224 εκατοστών που κινείται σαν χορευτής μπαλέτου. Ένα πραγματικό φαινόμενο του αθλήματος που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό με την κυριαρχία του απέναντι στον ανταγωνισμό. Έκανε θραύση στη ρούκι σεζόν του με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αργά ή γρήγορα (πιθανότατα την ερχόμενη περίοδο) θα τον δούμε να γράφει quadruple double, το καλοκαίρι είναι πολύ σημαντικό για εκείνον. Θέλει το χρυσό στην πόλη του και θα το διεκδικήσει με μανία.

Ο Νικόλα Γιόκιτς. Ευέλικτο με την πραγματική σημασία της λέξης δεν τον λες, σίγουρα όμως ο τρόπος με τον οποίο κινείται θυμίζει μαέστρο συμφωνικής ορχήστρας. Αυτός είναι ο ρόλος του στους Ντένβερ Νάγκετς, αυτός θα είναι και στην Εθνική Σερβίας έστω κι αν εκεί ο Σβέτισλαβ Πέσιτς τον θεωρεί, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό, ίσο προς ίσο. Δεν είναι “ένας απ’ όλους” ο Joker και θα το αποδείξει για ακόμα μία φορά στα παρκέ.

Ο Ντένις Σρούντερ. Δεν είναι και το πρώτο μπόι, όμως αν υπάρχει ένας αθλητής που μπορεί να υπερηφανεύεται για την ευελιξία του, για το πώς ξεγλιστράει από τους αντιπάλους του, είναι ο ηγέτης της Εθνικής Γερμανίας. Πραγματικό αγρίμι, μεταμορφώνεται κάθε φορά που παίζει για τη χώρα του, είναι εκπληκτική η εμπειρία να τον παρακολουθείς από το γήπεδο. Για το trash talking του, για το πώς περνάει ανάμεσα στα screen, για το χαμόγελο και για το πείσμα του. Σαν ένα μικρό σπορ αυτοκίνητο…

Ο Κέβιν Ντουράντ. Ναι, θα υπάρχουν πιο θηριώδεις παίκτες στην Team USA, αλλά ουδείς σαν τον KD, τον σούπερσταρ που μπορεί να παίξει σε τέσσερις και να μαρκάρει πέντε θέσεις. Σωματοδομικά, αγωνιστικά, ο ηγέτης των Φοίνιξ Σανς θυμίζει χορευτή από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο ενός αγώνα. Από την πρώτη στιγμή που τον είδαμε στο πανεπιστήμιο Τέξας μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στο παιχνίδι του.

Ελπίζουμε ότι στα γαλλικά γήπεδα θα δούμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον δικό μας Freak που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ελίτ μπασκετμπολίστα. Ύψος, μέγεθος, εκρηκτικότητα, αποφασιστικότητα, ευελιξία. Πρωταθλητής και σίγουρα όχι τυχαία.

Ευελιξία στο γήπεδο, ευελιξία και στον τρόπο πληρωμής της ετήσιας ασφάλειας αυτοκινήτου με το FlexiPay της Hellas Direct.

Αυτή την ευελιξία που θέλουμε να βλέπουμε από έναν μπασκετμπολίστα, σας την προσφέρει το FlexiPay από την Hellas Direct. Ο πιο ευέλικτος τρόπος πληρωμής της ετήσιας ασφάλειας του αυτοκινήτου σας, σε 12 δόσεις με χρεωστική κάρτα. Χωρίς πιστωτική, χωρίς δάνειο. Επιλέξτε FlexiPay στους τρόπους πληρωμής πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς σας και λάβετε το δωδεκάμηνο πλάνο δώσεων για να γνωρίζετε τι πληρώνετε και πότε.

Πηγή: Sport24.gr