Οι πολιτικοί αρχηγοί με περιοδείες και συνεντεύξεις αναλύουν τα διλήμματα των εκλογών

Μια εβδομάδα πριν κλείσουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, τα κομματικά επιτελεία ανεβάζουν στροφές. Οι πολιτικοί αρχηγοί με περιοδείες και συνεντεύξεις αναλύουν τα διλήμματα των εκλογών και ξεδιπλώνουν την προεκλογική ατζέντα τους, ενώ επικρίνουν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην διακαναλική του συνέντευξη.

«Η ακρίβεια φέρνει την υπογραφή Μητσοτάκη»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των εισοδημάτων των πολιτών και άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τη στεγαστική κρίση και τον πληθωρισμό, λέγοντας ότι η ακρίβεια φέρνει την υπογραφή Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο πληθωρισμό στα τρόφιμα από τον μέσο όρο των 27 κρατών της Ευρώπης. Αυτή η αποτυχία φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τίποτα από τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά στους αδύναμους Έλληνες, τη μεσαία τάξη, δεν ήταν προτεραιότητά του. Και τώρα, μια βδομάδα πριν τις εκλογές, έρχεται να πετάξει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Από το βήμα ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη δέσμευσή του ότι μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβει μεγάλη πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Και από τις Σέρρες, όπου επισκέφθηκε πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα, κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν με πυξίδα τον φόβο για τα χειρότερα.

\Στην Κρήτη ο Δ. Κουτσούμπας

«Η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει ατόφια τη δυσαρέσκεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματά της», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Κρήτη, μιλώντας στο Ηράκλειο.

«Να στείλουμε από την Ελλάδα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Της λεβεντογέννας Κρήτης δεν της πάει τελικά το γαλάζιο, το πράσινο, το ροζ, το κόκκινο της ταιριάζει» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να κοντύνει. Να μην πάρει τη λευκή επιταγή που ζητάει και ταυτόχρονα να αποτύχουν οι προσπάθειες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας να εγκλωβίσει ξανά το λαό στις ίδιες αυταπάτες».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος, ζήτησε να ενισχυθεί η Ελληνική Λύση: «Η Νέα Δημοκρατία μέμφεται τον κύριο Κασελάκη γιατί αποχώρησε από ένα στούντιο. Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, που δεν κάνει ντιμπέιτ και δεν εισέρχεται καν στο στούντιο, στις 9 Ιουνίου, πριν έρθει η εκλογική ερήμωση τριών ετών, απαντήστε δυναμικά».

«Η απάντηση στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η Νέα Αριστερά», επεσήμανε Αλέξης Χαρίτσης κατά τη διακαναλική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι «τη Δεξιά δεν θα την νικήσει κανένας Μεσσίας. Τη Δεξιά και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία αυτή τη στιγμή ακολουθεί μια πολιτική η οποία είναι επικίνδυνη και καταστροφική για τη χώρα. Θα τη νικήσει ένα σοβαρό πολιτικό σχέδιο».

«Αποτυχία της κυβέρνησης να τιθασεύσει το τέρας της ακρίβειας» δήλωσε ο Δημήτρης Νατσιός. «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως να αντιμετωπίσει αυτό το τέρας ακρίβειας που κατατρώγει πολύ γρήγορα τα όποια εισοδήματα του λαού μας», πρόσθεσε.

«Κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες των ευρωεκλογών απηύθυνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνομιλώντας με νέους. «Αν δεν ψηφίσουμε θα μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν και θα λένε πήραμε και 41% και όσο δεν πήραμε ουσιαστικά θα επικαλούνται ότι νομιμοποιήθηκαν επειδή δεν καταψηφίστηκαν. Είναι σημαντικό να πάρουμε δύναμη, γιατί τη δύναμή σας την κάνουμε πολλαπλάσια» ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου.