Ο Λευτέρης Πετρούνιας ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 15.100 βαθμούς κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και γράφοντας Ιστορία στους κρίκους για την Ελλάδα.

Πήρε το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ξεπερνώντας τον Δημοσθένη Ταμπάκο που είχε δύο στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής και συγκεκριμένα των κρίκων.

Δείτε την προσπάθειά του

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Με έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς.

Ο 33χρονος έγινε ο πρώτος γυμναστής στην ιστορία των κρίκων που που κατακτά τουλάχιστον τρία Ολυμπιακά μετάλλια. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος σε μετάλλια Έλληνας γυμναστής στην ιστορία.

Τέλος, πλέον είναι και ο 4ος Έλληνας αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει τουλάχιστον τρία Ολυμπιακά μετάλλια. Οι άλλοι τρεις της συγκεκριμένης λίστας είναι ο Πύρρος Δήμας (4), ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας (3) και ο Ιωάννης Φραγκούδης (3).//Α.