Οπαδός στην Αγγλία καταδικάστηκε για επίθεση στον Ρόι Κιν

Ένας 43χρονος καταδικάστηκε επειδή χτύπησε με το κεφάλι, τον πρώην αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν, μετά από αγώνα της Premier League.

Ο Σκοτ Λο, ο οποίος σύμφωνα με βρετανικά Mέσα Eνημέρωσης ανέφερε ότι ήταν οπαδός της Άρσεναλ, κρίθηκε ένοχος για επίθεση μετά από δίκη στο Δικαστήριο του Χάιμπουρι. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου πέρυσι μετά τη νίκη 3-1 της Άρσεναλ επί της Γιουνάιτεντ στο Emirates.

Ο Κιν, συνεργάτης του Sky Sports χτυπήθηκε, ενώ ολοκλήρωνε την ανάλυση του αγώνα μετά την ακύρωση ενός γκολ της Γιουνάιτεντ προς το τέλος του παιχνιδιού. Ο Κιν υπέστη περαιτέρω μώλωπες στο αριστερό του χέρι.

«Αυτή η άσκοπη και παράλογη πράξη βίας ήταν εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε την ο εισαγγελέας Κέβιν Κρίστι.

«Όταν κάποιος παρακολουθεί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε για να εργαστεί είτε για να υποστηρίξει μια ομάδα, θα πρέπει να μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και ασφαλής σε αυτό το περιβάλλον. Η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος εργάζεται σε στενή συνεργασία με την αστυνομία για να διασφαλίσει ότι όλοι οι δράστες βίας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Η υπεράσπιση κατηγόρησε τον Κιν ότι έδωσε αγκωνιά στον Λο στο πρόσωπο, επικαλούμενη πλάνα CCTV από το εσωτερικό του γηπέδου.

Ωστόσο, ο ντετέκτιβ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Φιλ Ντίκινσον, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση, είπε: «Μπορεί να υπήρξε επαφή, αλλά δεν μοιάζει με σκόπιμη αγκωνιά στο πρόσωπο κατά τη γνώμη μου».

Πηγή: ertsports.gr