Ουάσιγκτον: Ακτιβιστές ζητούν να συλληφθεί ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ως εγκληματίας πολέμου

Ακτιβιστές που αντιτίθενται στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.  Περιέγραψαν τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ως «εγκληματία πολέμου» και ζήτησαν να συλληφθεί.

Βίντεο που κυκλοφορεί στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειξε τον Galant στην είσοδο του κτιρίου του Κογκρέσου των ΗΠΑ, όπου συγκεντρώθηκαν ακτιβιστές και φώναξαν εναντίον του συνθήματα όπως: “Yoav Galant, είσαι εγκληματίας πολέμου, φύγε από την Ουάσιγκτον, D.C. Θα πρέπει να σε συλλάβουν και να σε βάλουν στη φυλακή.”

Οι ακτιβιστές θεωρούν πως ο Γιοάβ Γκάλαντ “Δεν έχει καμία δουλειά στο Κογκρέσο. Το μόνο μέρος που πρέπει να πάει είναι η Χάγη. Πώς τολμάς να τον καλέσεις σε ένα μέρος για το οποίο πληρώνουμε φόρους. Είναι δολοφόνος. Ντροπή σου. Εγκληματίας πολέμου”.

Ο Gallant πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και την κλιμάκωση με τη Χεζμπολάχ. Προηγήθηκε δήλωση στην οποία είπε ότι «το Ισραήλ είναι έτοιμο για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Gallant πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, όπως τον υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken, τον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan, τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ Amos Hochstein και άλλους αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο, στο State Department και Συνέδριο.

Οι συναντήσεις του Ισραηλινού Υπουργού Πολέμου στην Ουάσιγκτον αφορούσαν την εκρηκτική κατάσταση ασφαλείας στα βόρεια σύνορα, τις προετοιμασίες για το ξέσπασμα του πολέμου και την προμήθεια αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ, η οποία είχε διακοπεί για αρκετό καιρό.