Ουκρανία: Ανακοίνωσε κατάρριψη και των 18 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία τη νύχτα -Ζημιές σε δεκάδες σπίτια στην Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας

Ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν και τα δεκαοκτώ τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης που εξαπέλυσαν τη νύχτα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον του ουκρανικού εδάφους, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία. Από την ρωσική πλευρά αναφέρθηκαν ζημιές σε δεκάδες σπίτια στην πόλη Μπιέλγκοροντ τη νύχτα καθώς και η κατάρριψη 25 ουκρανικών πυραύλων.

Κατά τη ρωσική επίθεση τα drones καταρρίφθηκαν σε διάφορες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Κιέβου και άλλων στην πρώτη γραμμή, εξήγησε η ουκρανική ΠΑ μέσω Telegram.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι από τη ρωσική πλευρά εκτοξεύθηκε βαλλιστικός πύραυλος μέσου βεληνεκούς Iskander-M. Δεν έκανε σαφές αν έπληξε τον στόχο του, αν αστόχησε ή αν αναχαιτίστηκε.

Πάνω από είκοσι σπίτια υπέστησαν ζημιές και η γραμμή του δικτύου ηλεκτροδότησης στη νέα ουκρανική επίθεση εναντίον της πόλης Μπιέλγκοροντ τη νύχτα. Μια γυναίκα τραυματίστηκε απο θραύσμα στη σπονδυλική στήλη.

Ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ μέσω Telegram, ανέφερε τον απολογισμό απο την ουκρανική επίθεση. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 25 πυραύλους που εξαπέλυσε σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών (MLRS) τύπου RM-70 Vampire, τσεχοσλοβάκικου σχεδιασμού, ανέφερε από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επίσης μέσω Telegram.

Σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Ουκρανία, η πόλη Μπιέλγκοροντ και η ομώνυμη περιφέρεια υφίσταται τελευταία ολοένα περισσότερες και σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές φονικότερες ουκρανικές επιθέσεις, κυρίως με drones μιας κατεύθυνσης. Το Κίεβο υποστηρίζει πως πρόκειται για αντίποινα στους πρακτικά καθημερινούς ρωσικούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικές πόλεις τα τελευταία δυο και πλέον χρόνια.

Μόλις την Κυριακή στην πόλη, δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, όταν μέρος πολυκατοικίας κατέρρευσε αφού χτυπήθηκε από συντρίμμια πυραύλου.