Ουκρανία: Δύο νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό σε χωριό της περιφέρειας Ντονέτσκ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από ρωσικό βομβαρδισμό σε χωριό του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βαντίμ Φιλάσκιν.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Φιλάσκιν αναφέρει ότι ρωσικά αεροσκάφη έριξαν δύο βόμβες, με διαφορά 90 λεπτών, καταστρέφοντας πολλά σπίτια. Ένας εκ των δύο νεκρών είναι ένας 12χρονος, επεσήμανε.

Στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεχούμποφ.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας αποτελεί σχεδόν καθημερινά στόχο των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες στις 10 Μαΐου εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση, καταλαμβάνοντας αρκετές κοινότητες.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας έχει στείλει στην περιοχή σημαντικές ενισχύσεις, ενώ στα τέλη Μαΐου διαβεβαίωνε ότι η ρωσική επίθεση «ανακόπηκε». Οι μάχες διεξάγονται αυτήν τη στιγμή κυρίως στα ανατολικά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσει υπό προϋποθέσεις αμερικανικά οπλικά συστήματα προκειμένου να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, ιδίως κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου.