Ουκρανία: Πρώτη επίθεση με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος-Η ανάρτηση της Ουκρανής υφυπουργού για τα κατεχόμενα εδάφη

Αφού έλαβε άδεια από τους κύριους συμμάχους της να χρησιμοποιήσει τα όπλα που της αποστέλλονται εναντίον εχθρικού εδάφους, η Ουκρανία ανέλαβε την ευθύνη για την πρώτη της επίθεση με αυτό το υλικό εναντίον στρατιωτικού στόχου που βρίσκεται εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ουκρανή υφυπουργός για την επανένταξη των κατεχόμενων εδαφών, Irina Vershchuk, έγραψε στον λογαριασμό της στο Facebook:

«Ωραία φωτιά. Είναι ένα ρωσικό S-300 (αντιαεροπορικό σύστημα). Σε ρωσικό έδαφος». Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία μονάδας στρατιωτικού εξοπλισμού που καίγεται.

Η Irina Vershchuk,στην ανάρτηση της πρόσθεσε: “Οι πρώτες μέρες μετά την άδεια χρήσης δυτικών όπλων εναντίον εχθρικού εδάφους».

Από την αρχή του πολέμου, οι εταίροι του Κιέβου του είχαν απαγορεύσει να επιτεθεί εντός του ρωσικού εδάφους υπό τον φόβο πιθανών αντιποίνων από τη Μόσχα. Αυτός ο περιορισμός δεν περιελάμβανε τα ουκρανικά εδάφη που κατείχε η Ρωσία.

Όμως η επίθεση που που εξαπέλυσε η Ρωσία στα μέσα του περασμένου μήνα κατά της ουκρανικής περιοχής του Χαρκόβου, που συνορεύει με τη Ρωσική Ομοσπονδία, οδήγησε στην αλλαγή της συμμαχικής θέσης. Η ρωσική διείσδυση σε εκείνη την περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας προκάλεσε ανησυχία στις δυτικές πρωτεύουσες και στο Κίεβο.

Υπήρξε η απαίτηση του Κιέβου να μπορέσει να εξουδετερώσει στην πηγή τους τις ρωσικές επιθέσεις με τα όπλα που έλαβε., χτυπώντας συγκεντρώσεις στρατευμάτων, αεροπλάνα, πυραυλικά συστήματα και άλλους ρωσικούς στόχους.

Πηγή: EFE