Ουκρανία – Ρωσία: Το Κρεμλίνο μιλά για Ευρώπη σε υστερία πολέμου – Θέμα ένταξης στο ΝΑΤΟ εγείρει ο Ζελένσκι από τη Στοκχόλμη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από τη Στοκχόλμη περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση από τη Δύση και εκφράζε ικανοποίηση για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτρέψουν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για πλήγματα στη ρωσική μεθόριο.

“Αυτό είναι ένα βήμα προς τα εμπρός προς τον στόχο… να καταστεί δυνατή η υπεράσπιση των ανθρώπων μας που ζουν στα χωριά στα σύνορα”, είπε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στη Στοκχόλμη όπου συμμετείχε σε μια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια Ουκρανίας-Βόρειας Ευρώπης.

Επιπλέον δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο θα πρέπει να διαχειριστεί το θέμα της πρόσκλησης της Ουκρανίας να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Επιπλέον, ο ίδιος είπε ότι είναι ζήτημα χρόνου να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δυτικά όπλα για να πλήξει ρωσικό έδαφος.

Κρεμλίνο: Προσπάθειες της Ουκρανίας να πλήξει στόχους στην ρωσική επικράτεια με όπλα από τις ΗΠΑ

“Αυτό που γνωρίζουμε είναι εν γένει ότι υπάρχουν ήδη απόπειρες να πληγεί η ρωσική επικράτεια με όπλα που κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ. Αυτό είναι αρκετό για μας και λέει πολλά για τον βαθμό στον οποίο οι ΗΠΑ εμπλέκονται στη σύγκρουση”, δήλωσεε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες, Πέμπτη, στο Reuters ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να εξαπολύσει όπλα που του παρείχαν οι ΗΠΑ σε στρατιωτικούς στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, οι οποίοι υποστηρίζουν τη ρωσική επίθεση κατά της πόλης του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία. Είπε ακόμη ότι μια φιλοπολεμική διάθεση ενθαρρύνεται στην Ευρώπη μέχρι το σημείο “προπολεμικής υστερίας”.