Π. Παπαγεωργίου: Η ΝΔ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και εστιάζει στο πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη (audio)

Απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, ότι «το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, δεν είναι πόθεν έσχες αλλά μια περιγραφή η οποία έχει πολλές πλημμέλειες και ότι θα ασκηθεί δίωξη από τον οικονομικό εισαγγελέα», έδωσε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, στον Θάνο Σιαφάκα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο «όταν ξεκινάς μια επικοινωνιακή διαδικασία, πρέπει να είσαι έτοιμος να πάρεις και μια απάντηση, την οποία δεν θα χειριστείς επικοινωνιακά αλλά πραγματικά. Αυτή τη στιγμή ο νεοεισερχόμενος πολιτικός, ο οποίος έχει αναλάβει ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για πρώτη φορά πρέπει να δηλώσει την περιουσιακή του κατάσταση. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να το κάνει στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο δεν είναι άλλος παρά αυτός ο οποίος βλέπουμε. Δηλαδή να βγει ο ίδιος, όπως θα κάνει και στη δήλωση η οποία θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα την επίσημη, να πει ότι αυτά είναι τα περιουσιακά μου στοιχεία στη συγκεκριμένη ημερομηνία που ορίζει ο νόμος και δεν έχω τίποτα να σας κρύψω. Οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση, οποιοδήποτε άλλο παραστατικό, οποιοδήποτε άλλο έγγραφο συνοδεύει την προσωπική του δήλωση, φυσικά και θα αναρτηθεί, όπως αναρτούν υποθέτω όλοι οι πολιτικοί για να επικυρώσει τα λεγόμενά του».

«Η ΝΔ προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και εστιάζει στο πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη»

Όπως και υπογράμμισε εν συνεχεία, ο κ. Παπαγεωργίου «ο λόγος για τον οποίο βγήκε με αυτή τη διαδικασία ήταν γιατί προσπάθησε η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία να δημιουργήσει μία φούσκα συζήτησης επικοινωνιακής, η οποία αφορούσε ένα θέμα που τίποτα δεν είχε να κάνει ούτε με τις ευρωεκλογές, ούτε με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με το αντίθετο, το οποίο φέρνει στην ατζέντα η Νέα Δημοκρατία. Ήταν καθαρά επικοινωνιακό για να μπορέσει να αποσυντονίσει μία προσπάθεια, για να συζητηθεί όλη της η πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια απέναντι στους πολίτες, στην ακρίβεια, στα οικονομικά και σε πολλά άλλα θέματα».