Παλαιστίνιος σώζει από δολοφονία Ισραηλινό και Ελληνίδα στην Κρήτη

Την ζωή δύο ανθρώπων που του ζητήθηκε από τον εργοδότη του να δολοφονήσει έσωσε ένας νεαρός Παλαιστίνιος στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, έναν 37χρονο Ισραηλινό επιχειρηματία και την 39χρονη Ελληνίδα εν διαστάσει συζύγου του εργοδότη του, στην Αγία Γαλήνη του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου Κρήτης.

Η ερωτική αντιζηλία προς την σύζυγο του την οποία φέρεται να κακοποιούσε ο «εγκέφαλος» και το μένος του για τον Ισραηλινό πρώην συνεργάτη του, φαίνεται πως τον έκαναν να βάλει σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο.

Με απειλές και άλλες πιέσεις ανάγκασε, μαζί με τον κουμπάρο του και έναν κοινό τους φίλο, τον νεαρό Παλαιστίνιο που εργαζόταν για εκείνον, να αναλάβει να τους σκοτώσει και τους δύο και μάλιστα να ανοίξει δύο λάκκους που θα τους γέμιζε με οξύ για να εξαφανίσει μετά την δολοφονία τις σορούς τους και ύστερα να τους τσιμέντωνε.

Ο Παλαιστίνιος προειδοποίησε τους «στόχους» του ότι κινδύνευαν και τους είπε τα σχέδια του εργοδότη του σε βάρος του και η 39χρονη μετέβηκε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, όπου αρχικά τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία και απειλές που είχαν λάβει χώρα σε παρελθόντα χρόνο. Μαζί της πήγε και ο Παλαιστίνιος που είχε μάλιστα ηχογραφήσει τους εντολείς του και άρχισε να εξιστορεί στους αστυνομικούς όσα τον πίεζαν να πράξει, ενώ φοβόταν και ο ίδιος ότι θα είχε την ίδια τύχη μετά την εκπλήρωση των εντολών τους.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη των τριών αντρών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, απειλή, ναρκωτικά, περί όπλων αλλά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μετά τα όσα αποκάλυψε ο Παλαιστίνιος μάρτυρας. Αφού οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο στον αρμόδιο Ανακριτή.