Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ – Δυσκολότερα από πέρυσι τα θέματα, λέει η ΟΕΦΕ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών (Άλγεβρα), στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών ΕΔΩ

Δείτε τις απαντήσεις ΕΔΩ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, τα θέματα των Μαθηματικών (Άλγεβρα) ΕΠΑ.Λ. είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας χωρίς κάποιο συνδυαστικό θέμα, όμως είναι δυσκολότερα από τα περσινά. Είναι φανερή η ανάγκη για προετοιμασία από τις μικρότερες τάξεις.

  • Θέμα Α: Θεωρία χωρίς δυσκολίες.
  • Θέμα Β: Πολυωνυμική συνάρτηση με αναμενόμενα ερωτήματα.
  • Θέμα Γ: Υπάρχει ασάφεια στην εύρεση της μέσης τιμής επειδή δίνεται ότι κ πραγματικός αριθμός. Με αποτέλεσμα όλο το θέμα να έχει πρόβλημα.
  • Θέμα Δ: Το θέμα αυτό θα δυσκολέψει αρκετούς μαθητές. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το Δ4 διότι πρέπει οι μαθητές να βρουν την μονοτονία (που δεν ζητείται) για να προχωρήσουν στην λύση.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που έδωσαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.