Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Νίκος Φωτεινιάς, μετά την πρόσφατη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων από την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν στην προσπάθεια περιορισμού και εξάλειψης του ιού της πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αρνητικό ήταν το δεύτερο δείγμα για ιό της πανώλης στη Ροδόπη και συγκεκριμένα από εκτροφή στο Δήμο Κομοτηναίων, ενώ, αντιθέτως, θετικό ήταν το δείγμα από εκτροφή της Δράμας και συγκεκριμένα από το Δήμο Δοξάτου, σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής υπηρεσίας ΑΜ-Θ, Νίκος Φωτεινιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την Ροδόπη, καθώς ο ιδιοκτήτης της εκτροφής που βρέθηκε το πρώτο θετικό δείγμα σε οικισμό του Δήμου Ιάσμου, δεν μετέφερε γάλα, οπότε δεν έχει γίνει διασπορά του ιού σε άλλα σημεία και εκτροφές.
«Θέλω να πιστεύω πως εδώ θα σταματήσει η πανώλη και για την Ροδόπη και για την Δράμα, με τα μέτρα προστασίας που ήδη έχουν ληφθεί».

Επιπλέον πρόσθεσε πως κλιμάκιο κτηνιάτρων της ΑΜ-Θ, θα πραγματοποιήσουν κλινική εξέταση σε εκτροφές αιγοπροβάτων και στις δύο περιοχές, για τυχόν συμπτώματα που να διέλαθαν την προσοχή των κτηνοτρόφων.