Παρέλαση προπονητών στον Πειραιά…

Η εφιαλτική βραδιά του Ολυμπιακού στο Φράιμπουργκ… πριόνισε την καρέκλα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τους “ερυθρόλευκους” σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν μέσα από το εξωτερικό, βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή.

Οι Πειραιώτες δέχτηκαν ένα… ισχυρό σοκ στην Γερμανία μετά την βαριά ήττα από το σύνολο του Κρίστιαν Στράιχ με 5-0. Η βαριά ήττα στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 4-2 αλλά και την ισοπαλία στην Μπάτσκα Τόπολα έχει οδηγήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε δεύτερες σκέψεις για τον Ισπανό τεχνικό.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους “ερυθρόλευκους” δείχνει ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δύσκολα θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Ήδη τα ονόματα που έχουν ακουστεί για διάδοχοι του άλλοτε τεχνικού της Γρανάδα είναι αρκετά. Το ertsports.gr συγκέντρωσε όλους τους… μνηστήρες για τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κάρλος Καρβαλιάλ

Ο 42χρονος τεχνικός είναι μέσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον “ερυθρόλευκο” πάγκο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χτες το “CNN Portugal ο Πορτογάλος τεχνικός έχει συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Η υπόθεση του άλλοτε τεχνικού της Θέλτα είναι στο τραπέζι, ωστόσο δεν είναι όσο προχωρημένη παρουσιάζουν οι Πορτογάλοι.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει εργαστεί στη χώρα μας αναλαμβάνοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τον Αστέρα Τρίπολης το 2008, ενώ έκτοτε έχει προπονήσει αρκετές ομάδες με σπουδαιότερες τις  Σπόρτινγκ, την Μπεσίκτας, την Μπασάκσεχιρ, τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, τη Σουόνσι και την Μπράγκα. Ο 42χρονος είναι χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο με τελευταίο σταθμό της καριέρας του την Θέλτα όπου αποχώρησε το καλοκαίρι με ρεκόρ 10-8-11 σε 29 αγώνες.

Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Ο Πορτογάλος τεχνικός με μακρά παρουσία στους πάγκους της Αγγλίας είναι μέσα στα ονόματα που εξετάζουν οι ερυθρόλευκοι για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Στον Ολυμπιακό σε περίπτωση που αποφασίσουν την λύση της συνεργασίας τους με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλουν να πάνε σε μια δοκιμασμένη λύση.

Ο άλλοτε τεχνικός της Αλ Ιτιχάντ, ξεκίνησε την καριέρα τους ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Μάλαγα, για να τον φέρει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη χώρα μας αναλαμβάνοντας την προπόνηση των κίπερ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησαν οι Ρίο Άβε, η Βαλένθια, η Πόρτο, για να έρθει ο κομβικότερος και σταθμός και η ομάδα όπου μακροημέρευσε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, η Γούλβς. Στους “λύκους” ο 49χρονος τεχνικός κάθισε σε 199 παιχνίδια στον πάγκο μετρώντας 96 νίκες 46 ισοπαλίες και 57 ήττες. Στη συνέχεια βρέθηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στην Τότεναμ, για να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ, εκεί όπου μια διαφωνία που είχε με τον μεγάλο αστέρα της ομάδας Καρίμ Μπενζεμά τον οδήγησε στην απόλυση.

Μπρούνο Λάγκε

Ο 46χρονος Πορτογάλος είναι μέσα στα υποψήφια ονόματα για τη νέα ημέρα στον Ολυμπιακό. Ο άλλοτε τεχνικός της Γούλβς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τους ερυθρόλευκους, καθώς όταν οι “ερυθρόλευκοι” αποφάσισαν να λύσουν την συνεργασία τους με τον Μίτσελ το όνομα του Μπρούνο Λάγκε ήταν μέσα στους μνηστήρες για τον πάγκο της ομάδας.

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της ομάδας ξεκίνησε τα προπονητικά  του βήματα στην Σουόνσι ως βοηθός προπονητή, έπειτα ανέλαβε την δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα. Οι “αετοί”  της Λισαβόνας ικανοποιημένοι από την δουλειά του 46χρονου στην Β’ ομάδα αποφάσισαν να του δώσουν τα κλειδιά της πρώτης ομάδας. Την οποία καθοδήγησε σε 76 παιχνίδια μετρώντας 51 νίκες 12 ισοπαλίες και 13 ήττες. Για να ακολουθήσουν οι “λύκοι“, στον πάγκο της Γούλβς ο Λάγκε διαδέχθηκε τον Σάντο. Στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου ο φερόμενος ως στόχος του Ολυμπιακού κάθισε 56 παιχνίδια με συνολικό απολογισμό τις 19 νίκες 9 ισοπαλίες και 23 ήττες. Έπειτα ακολούθησε η Βραζιλία για λογαριασμό της Μποταφόγκο, όπου δεν μακροημέρευσε καθοδηγώντας την ομάδα σε μόλις 15 παιχνίδια. Έκτοτε ο Πορτογάλος είναι ελεύθερος

Οι υπόλοιπες λύσεις

Δεν είναι μόνο τα παραπάνω ονόματα που φιγουράρουν για την θέση του προπονητή στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Πορτογαλία ο Πάουλο Σοόυζα και Φαν Νίστελροϊ εξετάζονται και αυτοί από τους ανθρώπους των “πειραιωτών” για την επόμενη μέρα του συλλόγου, ενώ μέσα στους υποψήφιους διάδοχους του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται και ο Αϊτόρ Καράνκα. //ΝΚ

Πηγή: ertsports.gr