ΠΑΣΟΚ: Κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής ομάδας

Κομβική χαρακτηρίζεται για το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ η συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου όπου συμμετέχει και η Κοινοβουλευτική ομάδα. Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, αναμένεται να απαντήσει στα στελέχη, που αμφισβητούν την προεδρία του και ζητούν άμεσα εσωκομματικές κάλπες, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν όσοι θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα ανοίξουν κι αυτοί τα χαρτιά τους.

Ο Χάρης Δούκας και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τάχθηκαν υπέρ της άμεσης προσφυγής στη βάση χωρίς να διευκρινίζουν το δικό τους ρόλο, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε ενότητα.

Την ίδια ώρα έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απειλή του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του ΕΡΤNews, ότι όσοι συντηρούν κλίμα τοξικότητας μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων, θα οδηγηθούν εκτός κόμματος.

«Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν», ήταν η αποστροφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι είναι έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή και όποτε κι αν γίνει η διαδικασία θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ απάντησε στον Χάρη Δούκα. «Επειδή χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν πάρα πολύ εύκολα. Όποιος λοιπόν έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά. Πρώτα θα βάλουμε την πολιτική και μετά τα πρόσωπα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις βολές του κύριου Ανδρουλάκη απάντησε εμμέσως ο δήμαρχος Αθηναίων κατά την παρέμβασή του στη διάσκεψη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για βιώσιμες πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο. « να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα θέματα και να έχουμε τις απόψεις μας για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια κοινή συνισταμένη. Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος. Η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα. Και το δεύτερο είναι πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις για να είμαστε αποτελεσματικοί» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην απειλή διαγραφών από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «[…] Οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν. Ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη; Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Δούκας έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία ένωσε δυνάμεις και κέρδισε τη Νέα Δημοκρατία.»