Στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή των μελών και φίλων του κόμματος καταγράφηκε στις 181.657 ψήφους μέχρι τις 17:00, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 24% σε σύγκριση με τον α’ γύρο που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή.

Παρά τη μείωση, το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό, με την εκλογική διαδικασία να συνεχίζεται έως τις 19:30 μετά από μισάωρη παράταση που δόθηκε, όταν και θα κλείσουν οι κάλπες. Οι κομματικές πηγές εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα θα αρχίσει να γίνεται γνωστό γύρω στις 20:00, με την καταμέτρηση να έχει προχωρήσει στο 60% των ψήφων εκείνη την ώρα.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, ψήφισαν νωρίς το πρωί, στέλνοντας μηνύματα ενότητας και συμμετοχής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στις 10:30, καλώντας τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως τόνισε, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας. Ο Χάρης Δούκας, που ψήφισε νωρίτερα στις 9:00, ανέφερε ότι η συμμετοχή είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν ενεργά, δίνοντας έμφαση στην αλλαγή και την ανανέωση του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη του νέου προέδρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι γνωστό νωρίς το βράδυ, και τα επιτελεία των υποψηφίων παρακολουθούν στενά τη διαδικασία. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γρήγορη καταμέτρηση, ενώ αναμένεται ότι μέχρι τις 21:00 θα υπάρχει σχεδόν πλήρης εικόνα του αποτελέσματος.

Το πρώτο αποτέλεσμα από εκλογικό τμήμα της επικράτειας ανακοινώθηκε από το Μεγανήσι, όπου ψήφισαν 35 άτομα, αριθμός ελαφρώς μειωμένος σε σχέση με τον α’ γύρο. Στο συγκεκριμένο τμήμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 22 ψήφους, ενώ ο Χάρης Δούκας 12, με μία άκυρη ψήφο.