ΠΑΣΟΚ: Στις 30 Ιουνίου οι κρίσιμες αποφάσεις – Προσφυγή στη βάση ζητούν ιστορικά στελέχη

Για τις 30 Ιουνίου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, παραπέμπονται οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο αρκετά από τα κορυφαία στελέχη αμφισβήτησαν ανοιχτά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τάχθηκαν υπέρ της προσφυγής «στη βάση». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε την ευθύνη για «κάποιες δυσλειτουργίες»» του κόμματος, αλλά δεν δέχτηκε πώς το ΠΑΣΟΚ απέτυχε εκλογικά, ενώ δήλωσε πως στην Κεντρική Επιτροπή θα παρουσιάσει ενωτική πρόταση. Την ίδια ώρα ο Χάρης Δούκας ζήτησε επίσπευση διαδικασιών.

«Θα προσπαθήσω η πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή να είναι όσο γίνεται πιο ενωτική και να καλύψει όλα όσα συζητήσαμε. Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας: «Έχω πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα. Έφτασα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με τις δικές μου δυνάμεις και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι»

Ωστόσο, δέχθηκε κριτική από στελέχη που ζητούν να δρομολογηθούν διαδικασίες, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να δηλώνει ότι « κανένας δε λέει στον κύριο Ανδρουλάκη να παραιτηθεί, αλλά να έχει τη δύναμη μέσα από τον λαό».

Για κάλπη αναγέννησης όσο νωρίτερα και με συμμετοχή, τόσο καλύτερα», έκανε λόγο ο Παύλος Γερουλάνος.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ νεκροταφείο ιδεών. Εσωστρέφεια είναι να κατηγορούμε τον διάλογο», επισημαίνει η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Η ενότητα δε σφυρηλατείται με διαγραφές. Συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο και μετέπειτα Συνέδριο», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ιστορικά στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Πέτρος Ευθυμίου προτρέπουν τον Νίκο Ανδουλάκη να προσφύγει στην βάση .

Ο Πέτρος Ευθυμίου στην εκπομπή «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» του ΕΡΤnews απόψε με τον Απόστολο Μαγγηριάδη εξηγεί τι εννοούσε όταν στο Πολιτικό Συμβούλιο είπε στο Νίκο Ανδρουλάκη ότι «όποιος προσπαθεί να μιμηθεί τον Α. Παπανδρεου στο Πεντελικό καταλήγει πολιτικός νάνος σαν τον Αλέξη Τσίπρα».

«Όταν είσαι παιδί απαίδευτο και ακαλλιέργητο με κακή κοινωνική αγωγή, όπως ο Τσίπρας καταλήγεις πολιτικός νάνος. Δεν παίρνουμε ηγέτες και τους μιμούμευα, υπάρχουν κίνδυνοι, να ανασύρουμε μοντέλα από άλλες εποχές», λέει.

Στο μεταξύ, ο Φίλιππος Σαχινίδης έθεσε θέμα λειτουργίας του κόμματος, διευκρινίζοντας ότι «δεν είναι το ΠΑΣΟΚ κόμμα Βόρειας Κορέας, αλλά θα πρέπει να είναι ένα κόμμα το οποίο δεν ασκεί τις πρακτικές της κυβέρνησης και λειτουργείι με έναν τρόπο θεσμικό».

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα ένα δημοκρατικό κόμμα με σεβασμό στα όργανα, στους θεσμούς, με σεβασμό στον Πρόεδρο με σεβασμό στα στελέχη και στα μέλη, και θεωρώ ότι ήταν άστοχη η δήλωση», είπε ο Θανάσης Γκλαβίνας.

Ενωτική παρέμβαση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου: «Να μπορέσουμε να ενώσουμε και να ηγεμονεύσουμε στον χώρο της Κεντροαριστεράς», δήλωσε.

«Στην Κρήτη νικήσαμε και τον Μητσοτάκη και τον Κασσελάκη», είπε ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης.

Αυτονόητη η καταδίκη κάθε ομοφοβικού σχολίου εναντίον του Προέδρου του @syriza_. Η κοινωνία της ισότητας και η εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης παραμένει το ζητούμενο και είναι ευθύνη όλων μας να αγωνιστούμε περαιτέρω προς την κατεύθυνση αυτή, έγραψε σε νέα ανάρτηση ο Θανάσης Γκλαβίνας.

Αυτονόητη η καταδίκη κάθε ομοφοβικού σχολίου εναντίον του Προέδρου του @syriza_gr @skasselakis. Η κοινωνία της ισότητας και η εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης παραμένει το ζητούμενο και είναι ευθύνη όλων μας να αγωνιστούμε περαιτέρω προς την κατεύθυνση αυτή.