Οι δύο λέξεις που κυριαρχούν στην επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ είναι «επανεκκίνηση» και «σύνθεση». Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να εξέρχεται ισχυροποιημένος, αποδεικνύεται πως η βάση του κόμματος τον εμπιστεύεται πλήρως. Όλοι οι συνυποψήφιοί του τον συνεχάρησαν και δήλωσαν ότι το κόμμα προχωρά ενωτικά προς το μέλλον.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δεσμευτεί για την αξιοποίηση όλων των στελεχών του κόμματος, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται οι κινήσεις που θα διευρύνουν το ΠΑΣΟΚ και θα το κάνουν να ανταποκριθεί στις αυξημένες προσδοκίες των πολιτών.

Ήδη έχει δώσει το στίγμα για ένα μικρό και ευέλικτο όργανο, με τις φήμες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η ανάθεση του πολιτικού σχεδιασμού σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Η σύνθεση προτάσεων και θέσεων αναδεικνύεται ως κεντρικό ζητούμενο, με την προσδοκία ότι θα ενισχύσει την απήχηση του κόμματος στον πολιτικό στίβο.

Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί περιφερειακά συνέδρια, ενώ γίνεται λόγος και για τη διοργάνωση πολιτικού και οργανωτικού συνεδρίου, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής και της συνοχής εντός του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης δέχεται εισηγήσεις για τη δημιουργία «σκιώδους» κυβέρνησης, με σκοπό όχι μόνο τον έλεγχο της τρέχουσας κυβέρνησης, αλλά και την παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων διακυβέρνησης. Αυτή η κίνηση θα ενίσχυε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση και θα προσέφερε στους πολίτες μια ξεκάθαρη εναλλακτική.

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ποιες θα είναι οι επιλογές για τη διάταξη μάχης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους υπεύθυνους των Κοινοβουλευτικών Τομέων. Ο στόχος παραμένει ξεκάθαρος: το ΠΑΣΟΚ να καταστεί μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα μπορέσει να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για το μέλλον της χώρας.