Πάτρα: Μια σύλληψη μετά τον τραυματισμό 9χρονου από βεγγαλικά – «Δεν έχει δέρμα στο λαιμό»

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής όταν ένας 9χρονος δέχθηκε βεγγαλικό στο στήθος και στο πρόσωπο. Ο ίδιος νοσηλεύεται με βαριά τραύματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανήλικος βρίσκεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και νοσηλεύεται με εγκαύματα, αποτέλεσματα του τραυματισμού του από όταν έσκασε πάνω του βεγγαλικό σε σχολική γιορτή.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, όταν ένα από τα βεγγαλικά που έπεσαν για το τέλος της σχολικής χρονιάς έσκασε πάνω στον 9χρονο μαθητή. Μάλιστα, για το συμβάν προσήχθη από την αστυνομία η πρόεδρος του συλλόγου ως υπεύθυνη της εκδήλωσης, η οποία και έδωσε κατάθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνο το απόγευμα πήγε η οικογένεια στο σχολείο για να παρακολουθήσει τη γιορτή στην οποία συμμετείχαν τα ξαδέρφια του 9χρονου ενώ το παιδί σύμφωνα με τους γιατρούς δεν κινδυνεύει, ωστόσο έχει πολύ βαριά εγκαύματα.

«Μέσα στον πανικό μας, φωνάζαμε και τρέχαμε να μαζέψουμε τα παιδιά μας»

Ο πατέρας του άτυχου 9χρονου μαθητή μίλησε στο tempo24.gr και περιέγραψε τα όσα δραματικά βίωσε ο γιος του.

«Τα βεγγαλικά έπεσαν μια ανάσα από τις τελευταίες καρέκλες που καθόμασταν οι γονείς και συγγενείς. Εκείνη τη στιγμή στο προαύλιο του σχολείου χόρευαν οι μαθητές της Στ Τάξης. Μαζί τους και τα δικά μας μικρότερα παιδιά. Ξαφνικά τα βεγγαλικά έπεφταν από παντού… Μέσα στον πανικό μας, φωνάζαμε και τρέχαμε να μαζέψουμε τα παιδιά μας. Μόλις πήρα το παιδί μου αγκαλιά, εκείνη τη στιγμή χτυπήθηκε από τα βεγγαλικά. Τρέξαμε γρήγορα να σωθούμε… Δεν μπορώ να φανταστώ αν δεν είχα προλάβει να τον πάρω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν έχει δέρμα στο λαιμό…».

«Αυτό που ζήσαμε όλοι εκείνο το απόγευμα ήταν μια κόλαση, ένας πόλεμος…», σημειώνει ο πατέρας του παιδιού. «Άκουγα φωνές και “βοήθεια” από μικρούς και μεγάλους που τους χτύπαγαν τα βεγγαλικά στις πλάτες και τα πόδια…», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.