Πέτρος Γαϊτάνος: «Δεν θα πήγαινα στη Eurovision, δεν μου αρέσει η τόση αναισχυντία»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ίδιος εμφανίστηκε σε νυχτερινό κέντρο; Ποιο ήταν το σχήμα;

Καλεσμένος στο The 2Night Show λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (24/6) βρέθηκε ο Πέτρος Γαϊτάνος. Ο γνωστός ερμηνευτής άνοιξε την καρδιά του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου μιλώντας για την πορεία του στη μουσική, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με ορισμένες πτυχές του διαγωνισμού της Eurovision.

«Το ότι έχω συνδεθεί τόσο στενά με το Πάσχα έχει να κάνει αφενός με το ότι είμαι από τους μοναδικούς που ασχολούνται τόσο εντατικά με τη θρησκευτική μουσική. Επίσης, υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη προβολή και ζήτηση στο να με ακούει ο κόσμος να ψάλλω. Οι εκκλησιαστικοί μου δίσκοι έχουν πουλήσει εκατομμύρια», δηλώνει ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Αφετέρου, η πίστη μου στον Θεό ίσως με έκανε να παρασυρθώ και να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το συγκεκριμένο μουσικό είδος», προσθέτει ο τραγουδιστής.

«Η τελευταία φορά που δούλεψα σε νυχτερινό κέντρο ήταν με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, την Αλέξια και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στα πρώτα του βήματα. Το 1991 τραγούδησα με Μητσιά, Ελένη Δήμου, Αρβανιτάκη και την επόμενη χρονιά με Μοσχολιού, Πουλόπουλο και Σπανό», περιγράφει αμέσως μετά ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Η Eurovision έχει κάποια στοιχεία που με βρίσκουν απολύτως αντίθετο. Η εξωστρέφεια, η φιλαρέσκεια θεωρώ ότι ζημιώνουν τους νέους παρά τους ωφελούν. Επίσης, δεν μου αρέσει η τόση αναισχυντία, δεν χρειάζονται τόσο σεξουαλικές εμφανίσεις», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο τραγουδιστής.

«Δεν θα πήγαινα στη Eurovision. Υπάρχει πολύ δαιμονική κατάσταση, άγριες φάτσες, τελετές, μαγείες, κέρατα. Αναρωτιέμαι σε τι ωφελεί όλο αυτό το πράγμα; Επίσης, υπάρχει μία αγγλόφωνη τάση, ενώ θα έπρεπε να είναι η κάθε χώρα με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της», επισημαίνει ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Πηγή: zappit.gr