Σύμφωνα με το Politico, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι για την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ».

Αυτό έρχεται τη στιγμή που οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορισμένων δυτικών και αραβικών χωρών ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός 21 ημερών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, υπό το φως της συνέχισης της εκτεταμένης ισραηλινής επιθετικότητας κατά του Λιβάνου, προκαλώντας πολλούς νεκρούς και τραυματίες αμάχους.

Μια κοινή δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών χωρών ανέφερε: «Η κατάσταση μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ οδηγεί σε κίνδυνο ευρύτερης περιφερειακής κλιμάκωσης», προσθέτοντας: «Είναι καιρός να συνάψουμε μια συμφωνία που θα δίνει τη δυνατότητα στους αμάχους και στις δύο πλευρές των συνόρων να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Οι χώρες που υπέγραψαν την κοινή δήλωση δήλωσαν ότι είναι έτοιμες «να παράσχουν διπλωματική υποστήριξη για την επίτευξη συμφωνίας που θα τερματίσει την κρίση μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ».

Πηγή: ertnews.gr