Πού οφείλεται το άλμα του Bitcoin πάνω από τις 70.000 δολάρια

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια “Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα” που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

Η πορτοκαλί παλίρροια δεν φαίνεται να έχει σταματημό. Πλέον όχι μόνο το αμερικανικό (και κατά συνέπεια το Δυτικό) τραπεζικό σύστημα υποκλίνεται στο Bitcoin, αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση!

Ο πρώην και επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει πραγματοποιήσει τεράστια μεταστροφή υπέρ του Bitcoin και του χώρου των crypto γενικότερα. Όπως έχουμε αναφέρει, την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι δέχεται Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα για δωρεές της εκστρατείας του. Με άλλα λόγια τα αναγνώρισε ως μορφή χρήματος.

Ωστόσο ο Τραμπ δεν έμεινε εκεί. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει τις ΗΠΑ ηγέτιδα δύναμη στο Bitcoin και στα crypto, ενώ υποστήριξε το δικαίωμα στην αυτο-θεματοφυλακή (self custody). Όπως εξήγησε, θα κρατήσει μακριά την Ελίζαμπεθ Γουόρεν, επικεφαλής των ενάντιων στα κρυπτονομίσματα. Επίσης υποσχέθηκε πως δεν θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία ενός CBDC (ψηφιακό δολάριο).

Οι σκεπτικιστές έκαναν λάθος και ήρθε επιτέλους η ώρα να το παραδεχθούν. Το Bitcoin δεν θα το απαγορεύσουν οι ΗΠΑ. Πρώτα από όλα γιατί δεν μπορούν, αλλά τώρα αποδεικνύεται πως επιπλέον δεν το επιθυμούν. Αντίθετα το αγκαλιάζουν, προκειμένου να μη μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό μεταξύ κρατών για την ηγεμονική θέση στην τεχνολογία.

Το Bitcoin αναπτύχθηκε και μεγαλούργησε με όλους τους ισχυρούς εναντίον του. Άραγε τι θα κάνει όταν τους έχει υποστηρικτές;

Είναι εύλογο να σκεφτεί κάποιος πως πρόκειται για προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό. Το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων έχει ανέλθει στα πρώτα θέματα που συζητιούνται στις προεδρικές εκλογές.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ανταγωνίζονται για ψήφους από κατόχους κρυπτονομισμάτων. Για ποιο λόγο νομίζετε πως ο Gary Gensler, επικεφαλής της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC), έκανε μεγαλοπρεπή «κωλοτούμπα» στο θέμα του Ethereum; Το αγάπησε ξαφνικά ή ενέδωσε στις πολιτικές πιέσεις να ευχαριστήσει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων;

Και η Αργεντινή στο παιχνίδι

Όταν αναφερόμαστε σε πορτοκαλί παλίρροια που παρασέρνει όλο τον κόσμο, δεν στεκόμαστε μόνο στις ΗΠΑ. Οι ρυθμιστικές αρχές του Ελ Σαλβαδόρ συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Κινητών Αξιών της Αργεντινής (CNV), για να συζητήσουν ακόμα και την πιθανή υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος και στην Αργεντινή!

Η Patricia Boedo, Αντιπρόεδρος της αργεντίνικης επιτροπής κεφαλαιαγοράς, είχε ήδη επισκεφθεί το Ελ Σαλβαδόρ τον Μάρτιο για προκαταρκτικές τεχνικές συναντήσεις. Κατά τη διάρκεια των τωρινών συζητήσεων, τέθηκαν πιο ουσιαστικά ζητήματα. Οι Αργεντινοί ενδιαφέρθηκαν να μάθουν από την εμπειρία του Ελ Σαλβαδόρ. Πώς έχουν αντιμετωπίσει νομοθετικά το ζήτημα.

«Το Ελ Σαλβαδόρ έχει καθιερωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης όχι μόνο στη χρήση του Bitcoin αλλά και στην ευρύτερη σφαίρα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Roberto Silva, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Κινητών Αξιών της Αργεντινής. «Στοχεύουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με το Ελ Σαλβαδόρ και διερευνούμε πιθανές συμφωνίες συνεργασίας».

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τις 70.000 δολάρια!

Επίσημος σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση πιθανών συμφωνιών συνεργασίας σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα. Υπενθυμίζουμε πως όταν στέφθηκε νικητής ο Μιλέι στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής, ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele οργάνωσε επίσημη διπλωματική αποστολή, με σκοπό να πείσει τον Αργεντινό ομόλογό του για τις προοπτικές του Bitcoin και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην ενδυνάμωση της οικονομικής ελευθερίας.

Η αποστολή περιλάμβανε επίσημη πρόσκληση για τον Milei. Μια ανοικτή προτροπή να επισκεφτεί «από κοντά το πείραμά μας, να δειπνήσει στο Προεδρικό Μέγαρο για να συζητήσει για το Bitcoin. Πρόεδρος προς πρόεδρο».

Βέβαια, εδώ να σημειώσουμε πως το ΔΝΤ, προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με την Αργεντινή, έθεσε ως προϋπόθεση μια αυστηρή αντιμετώπιση της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων. Αντίθετα ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ στάθηκε σθεναρά υπέρ του Bitcoin και για αυτό δεν προχώρησαν σε δανειακές διευκολύνσεις.

Να κλείσουμε με άλλη μια αισιόδοξη αναφορά στο Bitcoin. 13 από τα 25 κορυφαία hedge funds κατέχουν Bitcoin, σύμφωνα με τις τριμηνιαίες εκθέσεις που καταθέτουν στη SEC. Οι περισσότεροι δοκιμαστικά, αν κρίνουμε από τα χρήματα τα οποία διέθεσαν. Αν όντως η τιμή του Bitcoin ανέβει σημαντικά, κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, τι περιμένετε να συμβεί; Να αγοράσουν και οι υπόλοιποι ή όχι;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία η 3η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Με περισσότερες σελίδες και ενημερωμένο με τις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

Πηγή: euro2day.gr