Αντιμέτωποι με ανακριτή και εισαγγελέα βρέθηκαν σήμερα, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού από κατοικία στην Πάργα.

Μετά την απολογία τους, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, που συνελήφθη στην Αττική, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και προφυλακίστηκε. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, που συνελήφθη στην Πρέβεζα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο συνήγορος του τελευταίου, κ. Βασίλειος Γιάπρος, δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ έγινε δεκτό από τις δικαστικές αρχές ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης του.

Η υπόθεση αφορά κλοπή που καταγγέλθηκε τον Φεβρουάριο του 2024, όταν άγνωστοι διέρρηξαν κατοικία στην Πάργα, την περίοδο που οι ένοικοι απουσίαζαν στο εξωτερικό. Οι δράστες αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό – σύμφωνα με πληροφορίες μεγαλύτερο των 600.000 ευρώ – και τιμαλφή από τρία χρηματοκιβώτια.

Μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκαν οι δύο ημεδαποί ως οι φερόμενοι δράστες, ενώ συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2024 σε Πρέβεζα και Αττική.

Οι αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και μια τηλεσκοπική σκάλα, τα οποία συνδέονται με την τέλεση της κλοπής.

Η ανακριτική διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη, ενώ οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της «συμμορίας» και της «διακεκριμένης κλοπής».